Лутън взе историческа първа победа във Висшата лига. Шапкарите, които

...
Лутън взе историческа първа победа във Висшата лига. Шапкарите, които
Коментари Харесай

Исторически ден за Лутън! Шапкарите с първа победа в историята си във ВЛ

Лутън взе историческа първа победа във Висшата лига. Шапкарите, които влязоха във Висшата лига през лятото и вземат участие в конкуренцията за първи път в историята си, надделяха 2:1 като посетител Евертън. Головете на Локър и Морис в границите на 13 минути през първото полувреме се оказаха задоволителни за триумфа на " Гудисън Парк ". Доминк Калвърт-Люин върна един гол преди паузата, само че Евертън не съумя да стигне до повече.

Лутън за последно бе в елита на Англия в последния сезон преди основаването на Висшата лига. Когато Шапкарите за последно завоюваха мач в елита, Йън Райт изпревари Гари Линекер за голмайсторския приз, Диего Марадона играеше за Наполи, Пеп Гуардиола тъкмо бе приключил първия си цялостен сезон като състезател на Барселона, Лийдс беше първенец на Англия, а Мохамед Салах не беше роден.

С триумфа Лутън се измъкна от зоната на изпадащите и има 7 точки, които го слагат на 17-о място. „ Шапкарите “ имат и мач по-малко от останалите, който е идната седмица против Бърнли. Срещата трябваше да е във втори кръг, само че поради реконструкцията на " Кенилуърд роуд " бе отсрочена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР