Лула да Силва се ожени месеци преди президентските избори

...
Луис Инасио Лула да Силва, водещият кандидат на президентските избори
Коментари Харесай

Луис Инасио Лула да Силва, водещият кандидат на президентските избори в Бразилия през октомври, прекъсна в сряда кампанията си, за да се ожени за своята годеница и съратничка от Работническата партия - социоложката Розанжела да Силва.
Лула да Силва
Бившият президент публикува в сряда вечерта снимка в Инстаграм, на която най-вероятно произнася брачната си клетва, докато поставя годежен пръстен на пръста ѝ.

76-годишният Лула и 55-годишната Да Силва сключиха брак на вечерна церемония в престижния квартал Бруклин в Сао Пауло.

Закритото за пресата, събитието е посетено от около 200 гости, сред които членове на семейството, политици и артисти, които са разбрали за мястото едва предищния ден.

Според местните медии, при влизането си на партито те са били инструктирани да оставят мобилните си телефони в гардеробната.

Преди събитието в интернет се появиха слухове за празненството, бюджета и менюто, като поддръжниците на крайно десния президент Жаир Болсонаро представиха предполагаемото пищно парти като доказателство в подкрепа на обвиненията в корупция, които отдавна преследват левия бивш президент Лула.

На партито пристигнаха бившият президент Дилма Русеф, бившият губернатор на Сао Пауло и кандидат за вицепрезидент на Лула Жералдо Алкимин, певецът Жилберто Жил и др.

Изглеждайки значително по-състарен, отколкото по време на президентския си мандат през 2003-2010 г., Лула представи връзката си с "Жаня" - прякора на годеницата му, като доказателство, че все още притежава младежката енергия да ръководи най-голямата икономика в Латинска Америка.

Снимки на двойката, на които се целуват и прегръщат, редовно се разпространяват в социалните мрежи, а една от тях, на която той е с бански „Speedo” и я прегръща с широка усмивка, стана тема на национален дебат, когато Да Силва я публикува през август в интернет.

"Влюбен съм, сякаш съм на 20 години", каза Лула наскоро пред списание Time.

"Човек, който е толкова щастлив, колкото съм аз, не трябва да се ядосва - нека опонентите ти правят каквото си искат... Ако мога, по време на кампанията ще говоря само за любов. Не мисля, че е възможно да бъдеш добър президент, ако чувстваш в себе си единствено омраза".

Това ще бъде третият брак на Лула.

Първата му съпруга умира през 1971 г.- две години след като се женят.

Втората му съпруга Мариса Летисия беше първа дама на Бразилия по време на двата му мандата. Двамата заедно имат четири деца и бракът им просъществува 43 години, докато тя умира от сърдечен удар през 2017 г. /БГНЕС, АФП

Сао Пауло / Бразилия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР