Луксозен ваканционен курорт на стойност 100 милиона евро в селските

...
Луксозен ваканционен курорт на стойност 100 милиона евро в селските
Коментари Харесай

Разрушават луксозен курорт за 100 млн. евро в Испания

Луксозен ваканционен курорт на стойност 100 милиона евро в селските региони на Испания се чака да бъде опустошен след 14-годишна правосъдна борба.

Марина Исла де Валдеканяс, който включва четиризвезден хотел, близо 200 вили, плувен басейн и голф игрище с 18 дупки, е разгласен за нелегално издигнат на предпазена територия от висшия съд на Испания.

Природозащитниците стачкуват против него още със старта на строителството му през 2007 година, оповестява The Independent

До гледането на делото от областен съд през 2020 година към една трета от курорта е приключена с проекти за създаване на още стотици вили и други уреди.
View this post on Instagram
A post shared by Maria Jose Lopez Gonzalez (@mjose_lopez_gonzalez)

Районният съд смята комплекса за „ противозаконен “ и разпорежда прекъсване на цялото строителство, както и унищожаване на всички незавършени структури, само че постановява, че съществуващите здания могат да останат, откакто бизнесмените настояват, че това ще им коства близо 150 милиона евро.

Еколозите апелират решението, като се базират на опасения, че то може да сътвори казус, допускащ строителството върху предпазени територии.

Делото е отнесено до Върховния съд, който анулира първичното решение и разпорежда целият курорт да бъде съборен.

Анхел Гарсия Кале, юрист на еколозите, споделя: „ В последна сметка, всичко това можеше да бъде избегнато. От самото начало твърдяхме, че е нелегално. "

Представителят на купувачите Луис Диас-Амброна споделя, че правото на клиентите му на обезщетение е „ несъмнено “, добавяйки, че разрушаването ще бъде „ опустошение “.

Луксозният курорт е предлаган на пазара като идилично място за отмора, като притегля стотици милиони евро вложения и заможни гости.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР