Лукойл-Нефтохим Бургас има възможност да работи с всякакъв петрол, включително

...
Лукойл-Нефтохим Бургас има възможност да работи с всякакъв петрол, включително
Коментари Харесай

Р.Овч.: "Лукойл" трябва да бъде изгонен, за да има американска база край Росенец

" Лукойл-Нефтохим Бургас " има опция да работи с всевъзможен нефт, в това число и неруски, само че за какво да го прави, когато българската страна е предоставила опция да употребява съветски нефт и с този нефт да осъществя облаги, посредством които да заплаща по-големи налози в България, а ние, като консуматори, да имаме по-ниски цени на бензиностанциите ".
 
Това сподели пред БНР някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров (известен в разработки като Р.Овч.), който беше и член на Надзорния съвет на " Лукойл ", откакто през вчерашния ден от " Лукойл " оповестиха, че обмислят продажба на рафинерията в Бургас.
 
Той посочи, че от началото на военната интервенция в Украйна, Русия е получила над 550 милиарда от продажба на газ и нефт, а най-големият ѝ клиент остава Европейски Съюз. " Слушах един от тези пропагандисти на Центъра за проучване на демокрацията, който обясняваше през вчерашния ден, че, видите ли, Германия е национализирала активите на " Роснефт " и на " Газпром ". Да национализира ги, само че тези компании са в санкционните описи. " Лукойл " не е в санкционния лист ", сподели Овчаров.
 
Според него натискът е политически, тъй като " Лукойл би трябвало да бъде изпъден " от Бургас. " Очевидно концепцията за създаване на американска военна база на морето продължава да съществува, а тя няма къде да бъде построена, с изключение на на няколко километра от Росенец. И по този начин няма по какъв начин да се случи - да има по едно и също време и съветски притежател, и американска база ", добави някогашният енергиен министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР