Лукови люспи вместо лекарства С всяка година се произвеждат все

...
Лукови люспи вместо лекарства С всяка година се произвеждат все
Коментари Харесай

Лукови люспи за лечение на редица заболявания

Лукови люспи вместо медикаменти

С всяка година се създават от ден на ден медикаменти за лекуване на разнообразни болести. Но не забравяйте за изпитаните от времето естествени средства, които имат лечебни свойства.

Едно от тези средства, което сполучливо се е употребило по времето на Хипократ, е лукът, или по-скоро луковите люспи.

Опитът на доста генерации ни дава потребни предписания и препоръки. Един от скъпите артикули, който може да се употребява освен за домашни, само че и за медицински цели. В тази публикация ще приказваме за изгодите и методите на приложение.

Основни свойства на луковите люспи
Съставът на люспите включва: калций, желязо, фосфор, фитоноциди и витамини.

Ето за какво имат много необятен набор на деяние: укрепват имунната система, покачват производството на антитела и надеждно пазят организма от въздействието на негативните фактори на околната среда, борят се с вирусите и микробите, като по този метод предотвратяват развиването на настинките и заболяванията и са натурален антисептик.

Лукови люспи вместо 10 медикаменти

забавят стареенето на органите и тъканите заради съществуването на антиоксиданти в състава си имат диуретичен резултат, затова форсират процеса на пречистване на тялото от отрови укрепват съдовите стени, понижават риска от тромбоза и развиване на сърдечно-съдови болести възстановяват кръвното налягане, което е изключително значимо при съществуване на проблеми със сърцето подтикват кръвообращението, което усъвършенства храненето на органите и тъканите предотвратяват образуването на отоци и появяването на алергични реакции заради включените в състава серотонин и хистамин

Начин на приложимост и противопоказания
Можете да приготвите няколко продукта, които ще послужат като отличен сурогат на фармацевтичните препарати.

Чай – оказва помощ да се отървете от главоболието, понижава налягането, усъвършенства зрението

Тинктура – възстановява работата на стомашно-чревния тракт и бъбреците, оказва помощ при настинки, анемия, нервни разстройства

Отвара – употребява се за попречване на грип и остри респираторни вирусни инфекции, алергични реакции

Масло – употребява се за лекуване на кожни болести, задръстване на носа, облекчава положението при разширени вени, облекчава подуването и облекчава болката в краката

Мехлем – лекува рани, укрепва косата, употребява се при лекуването на гъбички по кожата и ноктите

Лесно е да извършите чай от лук – в прясно сварен черен или зелен чай е задоволително да добавите дребни лукови люспи.

За да приготвите смес, в съд от мрачно стъкло поставете лукови люспи, залейте със алкохол и оставете сместа да престои седем дни на хладно място.

За да извършите запарка, би трябвало да залеете няколко супени лъжици лукови люспи с две чаши вода, оставете петнадесет минути на водна баня, оставете да се охлади, прецедете и съхранявайте на хладно място за към осем часа.

Ако желаете да приготвите лечебно масло, просто сложете лукови люспи в съд от мрачно стъкло, залейте с масло (рициново, слънчогледово или маслиново), оставете за няколко седмици на хладно мрачно място, след което прецедете.

Приготвянето на мас също е доста просто – смесете лукови люспи на прахуляк с подхранващ крем или вазелин, преместете в стъклен съд и съхранявайте на хладно място.

Лечението с лукови люспи е противопоказно при:

самостоятелна нетърпимост към този съставен елемент остри стомашно-чревни болести заболявания на отделителната система патологии на черния дроб и бъбреците бронхиална астма приемане на избрани медикаменти, както и алкохолни питиета

Вижте още: Плетене на чорапи на две игли! Дори и новак ще се оправи!

Преди да употребявате някое национално средство, значимо е да се консултирате с доктор, който ще дефинира дали този способ на лекуване е допустим във вашия случай.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР