Лукът е най-консумираният от хората зеленчук. Той може да се

...
Лукът е най-консумираният от хората зеленчук. Той може да се
Коментари Харесай

3 важни причини да включите лука в менюто си

Лукът е най-консумираният от хората зарзават. Той може да се употребява като добавка на всяко ядене или салата и радикално да промени усета. Съдържа в себе си доста витамини и минерали. Има и извънредно ниско наличие на калории. Ако не сте от феновете на лука, то откакто прочетете публикацията сигурно ще се замислите дали пък да не го включите в менюто си.

Полезен е за сърцето
7 здравословни изгоди на лука, за които не знаете
Лукът е един от най-популярните зеленчуци. Защо всеки от нас би трябвало да яде повече лук всеки ден? Учени и лекари споделят своите отзиви,...
Прочети повече
Ако постоянно консумирате лук той ще донесе доста изгоди за сърдечносъдовата ви система. Веществата, които се съдържат в него намаляват холестерола и кръвното налягане. Той също по този начин предотвратява образуването на кръвни съсиреци, което значи, че защищава от развиването на тромбози. Тъмните сортове лук са най-полезни поради по-високото наличие на кверцетин.

Подпомага имунната система

Лукът е богат на антиоксиданти, което го прави доста добър в битката против всевъзможни вируси и бактерии. Той укрепва имунната отбрана на организма. Опитайте се да хапвате разнообразни типове лук, с цел да предпазите организма си от по - огромен брой патогени. Най-полезни са по-тъмните сортове.

Предотвратява образуването на ракови кафези
Обелките от лук лекуват. Ето какво!
Обелките от лук имат потвърдени лечебни свойства, чиито резултат е осезателен, в случай че се употребяват постоянно при заболявания на белите дробове, разширени...
Прочети повече
Именно поради антиоксидантните си свойства, които към този момент споменахме, че има лукът, той се бори против развиването на ракови кафези в организма. Според доста изследвания сярата, съдържаща се в лука наред с флавоноидите стопират растежа и образуването на тумори.

Лукът е повсеместен. Той може да се употребява за готвене, за подготвяне на салати, като фалшификация. Може да се употребява недопечен, запържен, печен или да се карамелизира. Когато приготвяте обещано ядене с лук се старайте да включвате разнообразни сортове от зеленчука освен поради богатият усет, който ще получите, само че и поради потребните свойства на другите типове. Лечебните свойства на лука са открити още в древността, когато е бил употребен за лекуване на разнообразни положения започващи от главоболие до рани в устната празнина. 

В умозаключение би трябвало да споменем, че лукът е доста потребен за сърдечно съдовата система като понижава сърдечно съдовия риск, оказва помощ при възпаления, диабет, невисок имунитет, предотвратява развиването на ракови кафези и усъвършенства работата на храносмилателния тракт. Ползите от потреблението на лук са многочислени. Той подкрепя функционалността на съвсем всяка система в нашето тяло и ни защищава от най - подлите болести. Не на последно място - поради високото наличие на вода в себе си лука е потребен и за кожата ни, тъй като се грижи за нейната хидратация. Условието е простичко - консумирайте, колкото се може повече лук и, колкото можете по-разнообразни сортове. Тайната на положителното здраве и изгодите на лука е в постоянството.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР