Лукашенко, наричан последният диктатор в Европа“, показа единомислие по темата

...
Лукашенко, наричан последният диктатор в Европа“, показа единомислие по темата
Коментари Харесай

Лукашенко като Радев: Де факто Крим е на Русия, планирам да го посетя

Лукашенко, именуван „ последният деспот в Европа “, сподели единодушие по тематиката с българския президент
Във вторник водачът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че анексираният от Москва Крим е законна част от Русия, и добави, че възнамерява да посети полуострова дружно с съветския водач Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

Анексирането на Крим от прилежаща Украйна през 2014 година и поддръжката на Русия за сепаратистите в източната част на страната провокираха паника в някогашната руска република Беларус.

Лукашенко е подложен на голям напън да дефинира обществено позицията си за Крим и до момента значително не е изразявал ясно ангажиране с Кремъл по въпроса.

Изявлението на Лукашенко пред съветската държавна осведомителна организация РИА Новости беше едно от най-ясните му до момента по отношение на статута на полуострова след завладяването му от Русия.

„ Всички разбрахме, че де факто Крим е Крим на Русия. След референдума Крим стана и де юре на Русия “, е представен Лукашенко.

Беларуският водач съобщи, че възнамерява да посети Крим и пътуването му ще бъде еднакво на признание на полуострова за съветска територия.

„ Имаме избрана спогодба с Путин, че ще посетим Крим “, съобщи Лукашенко пред РИА Новости, като настоя, че има цялостното право да отиде там дружно с съветския президент. „ Това е и моят Крим “, добави той.

Лукашенко съобщи, че в този момент чака детайлности за пътуването от Кремъл.

Москва завладя Крим през март 2014 година след референдум, наказан от Киев и Запада като противозаконен и последвал въстание в Киев, което смъкна от власт проруския водач на страната.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР