Лука Марини записа най-доброто време в първата тренировка преди надпреварата

...
Лука Марини записа най-доброто време в първата тренировка преди надпреварата
Коментари Харесай

Лука Марини най-бърз в първата тренировка в Остин

Лука Марини записа най-хубавото време в първата подготовка преди конкуренцията за Гран При на Америките, трети кръг за сезон 2023 в MotoGP.

Италианският водач на VR46 Дукати завъртя обиколка за 2:03.250 в самия завършек на първата подготвителна сесия на „ Пистата на Америките “ край Остин, щата Тексас. Така той победи с тъкмо 0.150 секунди международният първенец за 2021 година Фабио Куартараро (Ямаха), а тройката с пасив от 0.278 добави Йоан Зарко от Прамак Дукати.

Четвърти и пети се класираха Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Джак Милър (КТМ), които бяха със надлежно 0.301 и 0.426 по-бавни от Марини. Място в топ 10 в първата подготовка откриха още Хорхе Мартин (Прамак Дукати), международният първенец Франческо Баная (Дукати), Маверик Винялес (Априлия), Такааки Накагами (LCR Хонда) и Брад Биндър (КТМ).

Южноафриканецът бе и един от най-активните водачи в границите на първите 45 минути за подготовка, завъртайки 17 обиколки на „ Пистата на Америките “. Толкова направи и единственият новобранец в MotoGP през 2023 година Аугусто Фернандес (Тех3 ГАСГАС), който приключи 19-ти на 2.482 от Марини.

Вторият водач на Тех3 ГАСГАС – Йонас Фолгер пък бе водачът, направил минимум обиколки в хода на сесията с 12. Германецът, който от този уикенд замества контузения Пол Еспаргаро трябваше да се прибера в гаража си още в края на инсталационния си тур поради пушек от неговата машина. В следствие той се върна на пистата, само че даде последното, 22-ро време, с пасив от цели 4.926 секунди.

Точно пред него се подреди и тестовият водач на Дукати Микеле Пиро, който този уикенд замества миналогодишния победител в Остин Енеа Бастианини. Всъщност последните три позиции бяха заето от аварийни състезатели, защото 20-то време даде Щефан Брадъл, който кара на мястото на Марк Маркес в Хонда.

Първата подготовка в Остин мина без основни произшествия, като леки рухвания записаха Аугусто Фернандес, Милър и водачът в генералното класиране в MotoGP Марко Бедзеки (VR46 Дукати). Всички те изпуснаха своите машини в 12-я завой, като за Бедзеки тази неправилност пристигна в най-неподходящия миг, а точно по време на квалификационните симулации в края на сесията. Това не разреши на италианеца да запише мощна обиколка и той остана 13-ти в края на тренировката, на 1.114 от своя съотборник Марини.

Уикендът за Гран При на Америките, трети кръг за сезон 2023 в MotoGP, продължава по-късно довечера с втората подготовка, която ще започва в 23:00 часа българско време. Тя ще бъде с дълготрайност от 60 минути, а след нея ще стане ясно кои десетима водачи ще продължат непосредствено към втората фаза на утрешната подготовка и кои ще би трябвало да преминат през първите 15 минути на сесията за място. Лошата вест за Бедзеки е, че през днешния ден над „ Пистата на Америките “ е много облачно и опцията до края на деня да завали не е по никакъв начин дребна. Ако това се случи водачът в международния шампионат съвсем несъмнено няма да може да усъвършенства своя резултат от първата подготовка и ще би трябвало да кара в първия сегмент на утрешната подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР