Луис Рубиалес отказа да се извини директно на Джени Ермосо

...
Луис Рубиалес отказа да се извини директно на Джени Ермосо
Коментари Харесай

Подалият оставка шеф на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да се извини директно на националката Джени Ермосо

Луис Рубиалес отхвърли да се извини непосредствено на Джени Ермосо за целувката, която го принуди да подаде оставка като президент на Испанската федерация по футбол.

В изявление пред Пиърс Морган за Talk TV, Рубиалес вместо това продължи да упорства, че целувката е била „ по взаимно единодушие “ и допусна, че отрицателната гласност към аферата е била „ основана от подправени причини и хора “.

Луис Рубиалес разгласи, че подава оставка в изказване оповестено в обществената мрежа Туитър в неделя вечер, откакто към този момент бе отхвърлен от управителния орган на интернационалния футбол ФИФА в очакване на следствие на държанието му.

Рубиалес целуна Ермосо по устните по време на награждаването след успеха на Испания над Англия във финала на международното състезание по футбол за дами през предишния месец. Ермосо сподели, че целувката не е била по взаимно единодушие и насочи недоволство към националната прокуратура.

„ Това, което се случи е неприятно за всички “, отговори Рубиалес на въпрос от Морган дали би се извинил непосредствено на Ермосо.

„ Имаме миг, в който Джени ме подвига. Имахме мимолетна целувка за две десети от секундата, само че произлязлото от това е полуда. Това, което ми остава е да защитя достойнството си. Не става дума за опрощение, а за примирение “, разяснява испанецът.

Попитан още веднъж дали е желал да се извини, Луис Рубиалес продължи: „ Това, което се случи беше импровизиран акт, съвместен акт, който бе воден от моментните страсти, от благополучие и настоявам, че това е истината за случилото се. Върху това стартира да се натрупат неща, основани от подправени причини и хора. Моите планове бяха благородни, въодушевени и 100% не полови. Не е имало време, не е имало полово желание, експанзия или нещо сходно. Като президент на федерацията, още един път ще кажа, че смисъла на целувката към Джени би било същото като към някоя от дъщерите ми. Такава сред другари и семейство, това е доста, доста всекидневно. “

Луис Рубиалес бе всеобщо наказан за държанието си след финала, когато с изключение на, че целуна Джени Ермосо, той също по този начин се хвана за гениталиите, празнувайки, до момента в който стоеше до испанската кралица Летисия и 16-годишната инфанта София във ВИП зоната.

Макар да сервира опрощение за дейностите си във видеоизявление на идващия ден, Рубиалес неколкократно отхвърли да подаде оставка на фона на възходящия протест, при който 81 състезатели, в това число всички национални, които завоюваха международното състезание, оповестиха, че няма да играят да държавния отбор, в случай че той остане на поста.

На 26 август той бе отхвърлен от ФИФА от всевъзможни футболни действия за интервал от 90 дни, а испанският треньор Хорхе Вилда, във връзка с методите на който бяха изразени терзания, бе уволнен.

Въпреки продължаващото изказване, че целувката с Джени Ермосо е била „ по взаимно единодушие “, Рубиалес призна, че това е било „ неточност “, която не подхожда на ролята му на президент на Испанската футболна федерация.

„ Разбира се, още първоначално споделих, че направих неточност и се извиних най-искрено. Бях доста благополучен, почувствах се като един от играчите. Извиних се безусловно, защото това не бяха дейности на президент на федерацията. Един президент не може да се държи по този метод и да, президентът може да те прегърне, само че би трябвало да работи по дипломатично и сдържано “, съобщи Луис Рубиалес.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР