"Луфтханза" (Deutsche Lufthansa) и пътниците на германската авиокомпания могат да

...
"Луфтханза" (Deutsche Lufthansa) и пътниците на германската авиокомпания могат да
Коментари Харесай

Луфтханза ще бъде изправена пред нови анулирания на редица полети на 27 юли заради стачка


"Луфтханза " (Deutsche Lufthansa) и пасажерите на немската самолетна компания могат да се сблъскат с нови анулирани полети и закъснения тази сряда, 27 юли, защото немският синдикат Ver.di прикани личния състав за еднодневна стачка на фона на продължаващите договаряния за заплатите, засягащи към 20 000 души от личния състав на самолетния транспортьор.

Това може да докара до нов безпорядък на немските летища по време на натоварения летен туристически сезон, оповестява Ройтерс.

Досега Ver.di и Lufthansa са провели два кръга договаряния за заплатите, като идващият кръг е планувано за 3 и 4 август.

Сега Ver.di упорства за нарастване на заплатите с 9,5% за интервал от дванадесет месеца, като самото трудово заплащане би трябвало да бъде увеличена с най-малко 350 евро. Предполага се, че нарастването на заплатите ще докара до огромни разлики за най-нископлатения личен състав.

Lufthansa предложи от своя страна нарастване от 150 евро на месец до края на тази година и още 100 евро от началото на 2023 година, плюс нарастване с 2% от средата на 2023 година според от финансовите резултати на компанията.

Профсъюзът Ver.di обаче отхвърли предлагането, заявявайки, че е незадоволително за компенсиране на възходящата инфлация, която доближи 8,2% в Германия през юни.

Заместник-председателят на Ver.di Кристин Беле изясни, че настояванията на синдиката са свързани с претоварването на личния състав на самолетната компания и с неналичието на личен състав, както и поради високата инфлация и проектите за тригодишно понижаване на заплатите.

Стачки и проблеми с дефицит на личен състав към този момент принудиха самолетните компании, в това число Lufthansa, да анулират хиляди полети и провокираха часове дълги опашки на огромните летища, разочаровайки летовниците, искащи да пътуват след двегодишните ограничаващи противопандемични ограничения.

Напускането на личния състав в наземните звена на Lufthansa тази сряда ще докара до спомагателни отменяния и закъснения на полети, сподели профсъюзът Ver.di, защото ще включва чиновници, заемащи основни работни места като поддръжка на самолети и пренасяне на самолетите надалеч от входовете за качване на пасажери.

Lufthansa уточни, че еднодневният локаут е "неразбираем " и ще бъде задължение както за пасажерите, по този начин и за личния състав след неговия край.

Стачката ще засегне немските летища, в това число Франкфурт, Дюселдорф и Берлин, и ще продължи от 03.45 часа локално време в сряда до 06.00 часа сутринта в четвъртък.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР