Лудогорец започна с категорична победа дебютното си участие в турнира

...
Лудогорец започна с категорична победа дебютното си участие в турнира
Коментари Харесай

Лудогорец разгроми с 4:0 Спартак в Лигата на конференциите

Лудогорец стартира с безапелационна победа дебютното си присъединяване в шампионата Лига на конференциите. „ Орлите “ победиха гостуващия Спартак (Търнава) с 4:0 в Разград след 2 попадения на поляка Якуб Пьотровски, едно на юношата си Иван Йорданов и едно на Руан Секо.

Младокът откри резултата в първата минута на второто полувреме, единствено 4 по-късно Пьотровски удвои, а в 62-ата още веднъж той оформи класиката преди резервата Секо да се разпише в добавеното време.

Така момчетата на Ивайло Петев оглавиха класирането в Група „ Н “ след първите срещи, защото по същото време Фенербахче надделя също вкъщи Нордселанд с 3:1 и заема второто място също с 3 точки в своя актив.

Толкова към този момент имат и „ орлите “, които започнаха по-мотивирано дуела, игран на стадион „ Хювефарма Арена “ в Разград.

„ Орлите “ започнаха по-добре срещата и в 6-ата минута Аслак декор Витри изведе капитана Текпетей, само че неговият пас бе прекомерно мощен за Матиас Тисера.

Гостите дадоха отговор с неакуратен шут на Филип Байнович в 15-ата минута, а в 19-ата Лудогорец пропусна първата си чиста голова обстановка.

Тогава Текпетей напредна с топка в крайници през центъра и стреля мощно от границата на наказателното поле, само че вратарят на Спартак сподели класа и отрази.

Такач се намеси уверено и малко след приключването на първия половин час игра. Тогава Кайо Видал бе изведен в пеналта, но опитва да премине около стража и той го блокира.

Малко преди почивката Лудогорец имаше искания за дузпа поради нарушаване точно против Видал, но такава не последва и по този начин почивката пристигна при нулево тъждество.

Скоро след нея обаче Лудогорец нанесе бърз двоен удар.

Още в първата минута на второто полувреме Текпетей подаде към Иван Йорданов. 22-годишният български национал си настройки топката и неспасяемо я прати в долния ляв ъгъл, с цел да открие резултата.

Това се случи в 46-ата минута, а в 50-ата Якуб Пьотровски удвои задатъка на „ орлите “.

Последва пропуск на Байнович от гостите, с цел да се стигне до 63-ата минута, в която още веднъж Пьотровски оформи класиката.

Полякът се разписа с компактен изстрел от междинна отдалеченост през човек, което затрудни вратаря на Спартак и резултатът стана 3:0.

В 66-ата минута Текпетей откри хитро Иван Йорданов, но той опитва да прокара топката сред краката на стража и не сполучи.

В 70-ата минута гостите бяха покрай това да си вкарат автогол, само че имаха к

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР