Лудогорец записа домакинска загуба във втория си мач в групите

...
Лудогорец записа домакинска загуба във втория си мач в групите
Коментари Харесай

"Лудогорец" загуби от "Цървена звезда" след вяла игра

Лудогорец " записа домакинска загуба във втория си мач в групите на Лига Европа, отстъпвайки с 0:1 против " Цървена звезда ". Българският първенец не се показа на висота, в огромни интервали от срещата беше надигран от първенеца на Сърбия, а когато имаше шансове не се възползва от тях. За 90 минути " Лудогорец " насочи единствено един прецизен удар.

Единственият гол в дуела означи Гелор Канга в 64-ата минута.

Успехът е втори за " Звезда " в група F на шампионата, като сръбският я оглавява с цялостен актив. " Лудогорец " остава с една точка, която завоюва в първия си мач с " Мидтиланд ". Междувременно датският отбор загуби от " Брага " с 1:2. Така след два мача " Лудогорец " е трети, с по-добра голова разлика от " Мидтиланд ".

В идващия си мач българският отличник приема " Брага " на 21 октомври.

За трети път " Лудогорец " срещна " Цървена звезда " в европейските шампионати. В същото време българският отбор записа и първа загуби от сръбски противник, откакто дотук беше с три победи и три равенства.

Българският отбор беше воден от треньора си Валдас Дамбраускас, който се завърна след двуседмично неявяване, прекарвайки ковид. " Лудогорец " стартира с трима бранители и наситена халфова линия, като в предни позиции действаха Пиерос Сотириу и Бернард Текпетей.

" Цървена звезда " беше без четирима съществени играчи, инфектирани с ковид, а главният нападател Милан Павков остана на пейката.

" Лудогорец " можеше да открие преди да са изтекли и две минути, само че Текпетей не съумя да преодолее вратаря на гостите.

Постепенно " Звезда " съумя да реализира напън и няколко пъти заплаши Кристиан Кахлина. Най-добрият късмет за гостите се откри пред Бен в 26-ата минута, когато трима в червено-бяло изненадаха българската отбрана. Ударът от дребен ъгъл на нападателя обаче не откри задачата.


© Reuters

До почивката гостите насочиха осем удара, а " Лудогорец " имаше два пъти по-малко. Сотириу остана изолиран в предни позиции, а всичко по-интересно идваше от Текпетей.

След паузата " Звезда " стартира да играе сензитивно по-добре, а " Лудогорец " по този начин и не намираше път към вратата на сръбския първенец. Треньорът на гостите Деян Станкович направи и промени, като пусна Павков преди да е изминал и час от началото.

В 64-ата минута " Цървена звезда " поведе. Защитата в зелено не се ориентира при центриране отляво, топката беше избита към границата на наказателното поле, само че там Канга беше непокрит и я изстреля с огромна мощ, пращайки я в горния ляв ъгъл на Кахлина - 0:1.


© Reuters

Халфът от Габон осъществя за повторно в Разград, откакто го стори и през 2016 година в мач сред двата отбора от квалификациите на Шампионската лига.

Дамбраускас също потърси промени, като пренареди отбора си, пусна и Кирил Десподов в игра, само че в 77-ата минута българските първенци останаха с човек по-малко. Сисиньо получи втори жълт картон, откакто Павков падна на тревата. Първият картон на бразилския бранител беше непотребен в 52-ата минута за провокация на състезател на гостите.

Въпреки всички проблеми " Лудогорец " беше доста покрай изравнителен гол. Мавис Чибота получи непредвиден късмет в 80-ата минута, само че не съумя да уцели вратата, откакто преодоля стража на гостите.


© Reuters

Шампионите имаха и различен късмет, само че Текпетей удари греда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР