Лудогорец спечели първия плейофен двубой срещу Андерлехт от елиминациите на

...
Лудогорец спечели първия плейофен двубой срещу Андерлехт от елиминациите на
Коментари Харесай

Лудогорец спечели първия плейоф срещу Андерлехт

Лудогорец завоюва първия плейофен дуел против Андерлехт от елиминациите на Лигата на конференциите.

Двубоят в Разград приключи при резултат 1:0 , а реваншът в Белгия е след седмица. Победителят от двойката ще продължи към 1/8-финалите на конкуренцията.

Най-добрият футболист на България за 2022 година Кирил Десподов изигра цялостен мач за първи път от 6 месеца насам, а след негова асистенция падна и единственото попадение в срещата.

Автор на голът за българския първенец бе Игор Тиаго в 9-ата минута, който и преди тази минута сътвори две положения пред противниковата мрежа.

Текпетей можеше да удвои преднината на домакините, само че ударът му не попадна в очертанията на вратата в 37-ата минута. Гостите също потърсиха изравнителен гол, като в спомагателните минути на първото полувреме гредата спря удар на Дрейер.

Снимка: БГНЕС

След почивката двата тима започнаха равностойно, само че последователно гостите взеха самодейността. Защитата на Лудогорец въпреки всичко се оправи чудесно.

Пет минути преди края на постоянното време Бенито Раман остане очи в очи с Падт, само че стражът на Лудогорец избави с крайник и опази вратата си. В 67-ата минута пред Десподов се откри добра опция, само че съдията свири противоречива засада.

Снимка: БГНЕС

Пет минути преди края на вратарят на разградчани Падт направи чудесно избавяне. Той отрази с крайник удар на Бенито Раман, който бе останал очи-в-очи с него.

„ Мачът беше сложен. Не ни изненадаха, тъй като ние ги бяхме анализирали доста добре. През първата част те не сътвориха нищо пред нашата врата. Проблемът бе, че загубихме няколко втори топки. Ние би трябвало да се подобрим в тази част от играта. Когато сме с топката, би трябвало да бъдем доста по-спокойни и уверени. Аз мисля, че може да играем доста по-добре “, разяснява старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа.

Снимка: БГНЕС

Звездата на българския отбор Кирил Десподов пък предизвести: „ Със сигурност ще имаме доста проблеми през идната седмица. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР