Лудогорец се изправя срещу ХИК Хелзинки в изключително важен мач

...
Лудогорец се изправя срещу ХИК Хелзинки в изключително важен мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец 2:0 ХИК Хелзинки, Рик се разписа

Лудогорец се изправя против ХИК Хелзинки в извънредно значим мач от груповата фаза на Лига Европа. Резултатът. Дени Групер откри за Лудогорец в 39-ата, а в 64-ата Рик Джонатан удвои задатъка на " орлите ".

В първата една минута настоящият първенец на Финалндия извърши два фала против Лудогорец, като първо фаулиран беше капитанът Недялков, след което халфът Мануел Шоу. В деветата минута Групер изнесе отляво и подаде към Мануел Шоу. Той комбинира с Каули Оливейра, с цел да може бразилецът да опита добър извеждащ пас към Бърнард Текпетей, само че топката се оказа малко по-дълго от нужното, с цел да може ганаецът да насочи първия удар посока двете порти в тази среща.



В 16-ата минута Дени Групер стреля от свободен удар, само че нацели стената, построена от скандинавския тим. След осъществявания корнер Пьотровски нападна топката с глава, но Райтала го блокира, след което последва нов ъглов удар за " орлите ". От него не последва удар към вратата на ХИК. В 19-ата удар на Текпетей с левия крайник от отдалеченост беше отразен от Хазард. Секунди по-късно пък капитанът Недялков нападна съперниковата врата след мощен удар по диагонала с десния крайник, само че разградчани се разминаха с гола в тази офанзива.

Седем преди края на първата част Бърнард Текпетей получи фронтално против вратата на ХИК след многоходова композиция на Лудогорец и стреля мощно, но и неопределено. Секунди по-късно Лудогорец към този момент поведе в резултата. Якуб Пьотровски завоюва противоречива топка отляво и комбинира с Рик Джонатан. Той пусна към Дени Групер, с цел да може израелецът да стреля доста мощно към вратата на финландците. Хазард опита да отрази, но шутът беше прекомерно мощен, след което топката влетя във вратата на гостите за 1:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР