Лудогорец се доближи много до седма поредна титла в Първа

...
Лудогорец се доближи много до седма поредна титла в Първа
Коментари Харесай

"Лудогорец" докосва титлата след победа над "Левски" с куриозен гол от корнер

Лудогорец " се приближи доста до седма поредна купа в Първа лига след инфарктна победа с 1:0 като посетител на " Левски ". Шампионите стигнаха до скъпите три точки с гол на Клаудиу Кешеру, който падна непосредствено от корнер. Румънецът пропусна дузпа, само че по-късно се реваншира, разписвайки се по чудноват метод.

Седем кръга преди края отборът от Разград има преднина от шест точки пред ЦСКА, като гостуването на алените на 5 май остава и единственият по-тежък дуел до края.

Наказаният Димитър Димитров, който не водеше " Лудогорец " от пейката изненада с избора си на титулярен състав. Той заложи на трима централни бранители в лицето на Моци, Пластун и бразилеца Рафаел, а Сисиньо и Натанаел бяха употребявани като халфбекове.

В предни позиции " Лудогорец " заложи на Кешеру и Мисиджан, а подредбата им несъмнено изненада " Левски " най-малко при започване на срещата. Сините също бяха с доста промени, като Габриел Обертан и Серджиу Буш останаха на аварийна пейка.

Още в шестата минута Божидар Митрев трябваше да се намесва уверено и да избавя отбора си. Той отрази поредно удари с глава на Марселиньо и Кешеру, спасявайки сигурни голове.

Две минути по-късно шанса си тества и Лукас Саша, а след него и Мисиджан.

Сините имаха големи проблеми да изнасят топката, като първоначално повече се залагаше на напразно ритване напред, където Станислав Костов нямаше късмет самичък против трима. Той не получи съвсем никаква поддръжка от Антонио Вутов, а Паулиньо отляво беше употребен рядко.

За похлупак нито един от халфовете на " Левски " не се нагърби да изнася топката, а всеки бързаше да се освободи от нея.

Единственият миг, в който " Левски " стигна до вратата на " Лудогорец " беше чак в 35-ата минута. Тогава контраофанзива отдясно изведе Прохазка, а той откри Паулиньо, само че до удар не се стигна, тъй като бразилецът потегли да смъква към Костов.

" Левски " не се притесняваше да накъсва играта с нарушавания и да разрушава ритъма на първенците, само че и " Лудогорец " не впечатли с безапелационен напън. Тимът от Разград изненадващо сипеше центрирания, които не бяха никакъв проблем за Ейолфсон и Яблонски.

В началото на второто полувреме " Лудогорец " получи правото да извърши дузпа, откакто топката срещна ръката на Антонио Вутов на няколко метра пред вратата.

Кешеру застана зад топката, само че стреля съвсем в средата на вратата, което оказа помощ на Божидар Митрев да избави удара му.

 Спасената дузпа в 52-ата минута.
© LAP.bg

Спасената дузпа в 52-ата минута.

Пропускът от 11-те метра се отрази на първенците, които започнаха да работят още по-припряно, само че и не съумя да въодушеви сините. " Левски " продължи да играе все по този начин внимателно и нито за миг не натисна масирано гостите, разчитайки непрекъснато на контраатаки.

Всичко отиваше към нулево тъждество на " Герена ", когато от допустимо най-безобидната обстановка " Лудогорец " съумя да вкара гол. Клаудиу Кешеру извърши фалцово корнер, топката трансферира купа от играчи и Божидар Митрев, и влетя в мрежата – 0:1.

Митрев скочи и не съумя да играе с топката, а застаналият на далечната греда Антонио Вутов вместо да се намеси се наведе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР