Лудогорец приключи с успех подготвителния си лагер в Турция. Орлите

...
Лудогорец приключи с успех подготвителния си лагер в Турция. Орлите
Коментари Харесай

Пореден обрат и нова победа за Лудогорец на турска земя

Лудогорец завърши с триумф подготвителния си лагер в Турция. " Орлите " се поздравиха с трета победа по терените на южната ни съседка, откакто надиграха най-популярния грузински отбор Динамо (Тбилиси) с 3:1. Подобно на много от инспекциите си през тази зима, разградчани още веднъж трябваше да реализират цялостен поврат.
 Десподов: Три следващи победи за Лудогорец на старта и ЦСКА най-вероятно ще загуби мотивация за купата
Десподов: Три следващи победи за Лудогорец на старта и ЦСКА най-вероятно ще загуби мотивация за купата

" Щастлив съм в Разград "

" Зелените " позволиха попадение още в първата минута, само че по-късно бяха всемогъщ стопанин на терена и затвърдиха своята доминация с голове на Десподов, Кешеру и Мавис Чибота.

Утре селекцията на Валдас Дамбраускас се прибира в България, където лудогорци ще продължат своите занимания преди подновяването на efbet Лига.

Двубоят за разградчани не започва по никакъв начин оптимистично. Гол в тяхната мрежа падна малко след началния съдийски сигнал. Динамо извърши корнер, след който настана леко меле в полето на " орлите ". Най-съобразителен се оказа сръбският футболист на противника Зоран Марушич, който от близко не остави шансове на Ренан.

Отговорът на българският отличник пристигна 120 секунди по-късно, когато Клаудиу Кешеру извърши директен свободен изстрел, само че право в обсега на Мигинеишвили.

Бърнард Текпетей показва взривната мощ на своя спринт в 9-ата минута. Тогава ганаецът напредна по фланга и опитва да пусне към далечната греда за Десподов. Вече се виждаше по какъв начин националът ни ще означи с лекост, само че в последния момент " асистенцията " беше развалена от бранител на Динамо.

Селекцията на Дамбраускас провежда добра офанзива в 15-ата, когато Каули подвигна глава и видя включването на Десподов. Бившата звезда на ЦСКА пусна към дузпата за Кешеру, който с левия крайник прати топката високо над горната греда на грузинците.
 Лудогорец се контракти с нападател на Астана
Лудогорец се контракти с нападател на Астана

Пиерос Сотириу идва в Разград

Бърнард Текпетей си навлече гнева на своите съотборници в 22-ата минута. Африканецът пропиля най-чистото състояние за Лудогроец, откакто вместо да подаде към непокрити свои сътрудници, той заложи на диагонален шут, който приключи с цялостен неуспех.

Атака след описаната обстановка нагоре, " орлите " стигнаха до изравняването. Кирил Десподов навлезе в полето на клуба от Тбилиси, настройки си я на десния крайник и сред двама бранители шутира мощно по земя, като тежкият му шут мина под плонжа на Мигинеишвили.

Не след дълго, разградчани бяха близо и до цялостния поврат. Кирил Десподов остана самичък против стража на Динамо, само че този път загуби самостоятелната борба с Омар Мигинеишвили.

Елементарна неточност в отбраната на противника, подари страхотна опция за втори гол на " зелените ". Опитният Кешеру се възползва от неточността на Симон Гбенон и с изстрел от границата на наказателното поле направи 2:1!

До почивката, привидно спокойната намира се изнерви много, като основният арбитър раздаде поредност от жълти картони за играчи и на двата отбора.

Неприятности сполетяха лудогорци малко след подновяването на играта. Алекс Сантана получи травма и по този начин се наложи неговата насилствена промяна със Стефан Баджи.

В рамките на минута, централните бранители на разградчани - Са и Вердон, които се бяха присъединили в офанзива при статична обстановка, можеха да запишат своите имена в листата с голмайстори. Всеки един от упоменатите обаче не показва доста положителни офанзивни функционалности и по този начин преднината на българския клуб си остана единствено от едно попадение.
 Радост в Лудогорец - Вандерсон се връща в игра
Радост в Лудогорец - Вандерсон се връща в игра

" Новият треньор е добър човек "

Сантиметри разделиха Лудогорец от ново попадение в 57-ата минута. Сисиньо направи едно от нормалните си включвания в офанзива, което приключи с центриране към Кешеру. Румънецът насочи топката към далечния ъгъл на грузинците, само че мерникът му изневери и всичко приключи с навън.

Отново румънецът от близко не можа да преодолее стража на Динамо в 62-ата минута, същото направи и Сисиньо при добавката.

Лудогорец привидно подсигури триумфа си в тази контрола, достигайки до трети гол, четвърт час преди края на мача. Бранител на Динамо върна прекомерно едва към своя вратар, а пасът хитро пресече Мавис Чибота, който по-късно елегантно преодоля Омар Мигинеишвили за 3:1.

До края на срещата Динамо (Тбилиси) беше тимът, който заплаши на няколко пъти Ренан, а пък Кирил Десподов имаше искания към основния арбитър поради неотсъдена дузпа.
 Лудогорец е вкарал над 9 млн. евро в БФС в последните години
Лудогорец е вкарал над 9 млн. евро в БФС в последните години

Чужденците в състава на първенците сигурно носят финансов плюс

Лудогорец се завръща в България на следващия ден. Шампионите бяха 25 дни на лагер в южната ни съседка Турция. Чартърът на тима от Анталия, по проект, би трябвало да кацне на летището във Варна в 10:30 часа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР