Лудогорец постигна престижна победа с 1:0 над Аякс в Амстердам.

...
Лудогорец постигна престижна победа с 1:0 над Аякс в Амстердам.
Коментари Харесай

Лудогорец напусна достойно Лига Европа

Лудогорец реализира влиятелна победа с 1:0 над Аякс в Амстердам. Единственото попадение в срещата бе дело на Матиас Тисера, който се разписа в 62-ата минута.

Въпреки успеха " орлите " отпаднаха от Лига Европа с общ резултат 2:4 и ще продължат евромачовете си в Лигата на конференциите.

90 секунди изминаха преди Аякс да успее да сътвори първия късмет в дуела, само че Симон Слуга съумя да реагира задоволително бързо.

В 14-ата минута Хайстер пусна добър пас към Кайо Видал, само че Девайн Ренш надбяга футболиста на Лудогорец. Аякс отговори с удар на Кенет Тейлър от дъгата на наказателното поле, само че около вратата.

В 22-ата минута Иван Йорданов стреля от директен свободен удар, само че над вратата на Гортър.

В края на първата част домакините имаха искания за дузпа след рухване на Стивън Бергвайн в наказателното поле, само че съдията реши, че такава няма.

Второто полувреме също стартира без кой знае какви рискови обстановки.

В 62-ата минута влезлият преди секунди като запаса асистира на различен влезнал от пейката. Янков пусна изострен пас към Матиас Тисера, чийто първи удар бе отразен от Гортър, само че стражът на Аякс нямаше какво да направи при втория.

Десет минути по-късно Броби потегли на скорост по фланга, като даже остана без бутонката си, а Клод Гонзалвеш съумя да го спре. Секунди по-късно Кенет Тейлър центрира от директен свободен удар, а Медич стреля с глава, само че над напречната греда на вратата, защитавана от Слуга.

В 77-ата минута Тисера пусна към Текпетей, само че Гортър се намеси добре. Минута преди края на постоянното време удар на Тисера бе блокиран, а Доминик Янков не съумя да насочи изстрел към вратата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР