Ловната дружинка от врачанското село Чирен може да се похвали

...
Ловната дружинка от врачанското село Чирен може да се похвали
Коментари Харесай

Ловците от Чирен се хвалят с голяма слука /снимки/

Ловната дружинка от врачанското село Чирен може да се похвали с огромна слука през миналия към този момент ловджийски сезон за дива свиня, заяви ръководителят Николай Николов, представен от СЛРБ.
Равносметката на дружинката е 7 отстреляни диви прасета и извънредно добър лов на разселен фазан. Това е огромно достижение за региона, защото в множеството ловни региони в Северозапада освен, че отстрелът е бил най-малък, само че и част от дружинките изобщо не са мяркали диви прасета.
В последния излет за колективен лов дружинката е съумяла да вдигне огромно стадо с свине, само че макар положените старания не са имали отстрелян образец. След ловния излет мъжете означиха почтено края на ловния сезон в ловната хижа с истории за ловните си подвизи и равносметка за отстрела.
ЛРД-Чирен съществува повече от 35 години и сега наброява 21 членове. Двама са най-възрастните мъже, които още носят пушките на рамо – Стоян Григоров и Георги Кръстев. Те са на по 76 години, само че ловът е в кръвта им и сътрудниците им от дружинката ги поддържат, почитат и им оказват помощ при всеки един излет.
Най-младите ловци от дружинката в селото са по на 38-39 години.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР