Ловка адвокатска маневра отложи влизането в сила на ефективната присъда

...
Ловка адвокатска маневра отложи влизането в сила на ефективната присъда
Коментари Харесай

Адвокатски трик отлага в последния момент затвора на Елизабет Холмс

Ловка адвокатска маневра отсрочи влизането в действие на ефикасната присъда на Елизабет Холмс - скандалната основателка на Theranos.

Днес (27 април) тя трябваше да отиде в пандиза, с цел да излежи 11-годишното си наказване, само че се оказва, че ще остане на независимост още малко, до момента в който съдът прегледа тъжба от отбраната й, подадена в последния миг, във вторник вечер, оповестява CNN.

Холмс беше наказана през ноември предходната година, откакто й бяха повдигнати голям брой обвинявания в машинация на вложители, до момента в който е управлявала към този момент несъществуващия стартъп за кръвни проби. По-рано този месец съдът отхвърли молбата ѝ да остане на независимост, до момента в който апелира и постанови, че би трябвало да влезе в пандиза на 27 април.

Във вторник обаче правният екип на Холмс подава тъжба против решението на съдията. В резултат, тя може да остане на независимост под гаранция, до момента в който съдът прегледа последната тъжба, както е съгласно разпоредбите на правосъдната система зад Океана.

Припомняме, че едвам на 19 години, Елизабет Холмс напусна университета Станфорд и основава Theranos - стартъп за здравни технологии. Твърди, че е изобретила технология, която може да прави точни проби за редица болести, употребявайки единствено няколко капки кръв.

Theranos набира 945 млн. $ от впечатляващ лист с вложители и се прави оценка на към 9 милиарда $ в пика на своето развиване - което трансформира Холмс в същинска сензация в Силициевата котловина. Някои даже я дефинират като новия Стив Джобс на 21 век.

Бизнесът с кръвни проучвания на Theranos стартира да се разпада, откакто следствие на Wall Street Journal през 2015 година оповестява, че стартъпът е направил единствено към дузина от стотиците проби, които предлага, употребявайки своята патентована технология, освен това със съмнителна акуратност.

Става ясно, че Theranos разчита на устройства, създадени от трети страни, от обичайни компании за кръвни проби, а не на лична технология.

Бившият другар на Елизабет Холмс и някогашен основен действен шеф на компанията " Съни " Балвани беше упрекнат дружно с нея и съден за машинация в обособен развой. По същия метод, правният му екип отсрочи началото на присъдата с към месец посредством обжалване, напомня CNN.

Миналата седмица обаче, той влезе в пандиза, с цел да изтърпи близо 13-годишното си наказване.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР