Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет на пътя София - Варна,

...
Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет на пътя София - Варна,
Коментари Харесай

С водосвет ловчанският митрополит гони злото от района на катастрофите при Микре

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет на пътя София - Варна, в региона на село Микре, с цел да прогони злото от сектора, където предходната седмица при три тежки произшествия починаха общо 11 души. Владиката има вяра, че водосветът ще спре черната серия от произшествия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Община Ловеч осведоми, че на мястото е отслужен " водосвет за попречване на повече произшествия ".

" Господ да помогне, да няма такива в бъдеще, да пази тези, които пътуват и да вразуми водачите да не си разрешават да карат неразумно и в положение, в което не трябва да сядат зад кормилото ", е споделил митрополит Гавриил.

На водосвета участваха регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, кметове на общини, представители на институции и жители.

 С водосвет ловчанският митрополит гони злото от региона на злополуките при Микре
© Община Ловеч

" Създаваме спомагателна организация, спомагателни сили да преведем на този път, да създадем оптимално вероятното, което зависи от нас. Но единствено с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората, които се движат по пътното платно, би трябвало да мислят за живота си и за живота на другите ", съобщи пред публицистите шефът на полицията в Ловеч Милен Маринов. Той заяви, че в сектора от пътя на територията на област Ловеч са патрулирали 13 полицейски екипи, само че все пак още веднъж е имало три по-леки произшествия.

В петък при преден конфликт на микробус и камион в региона на село Микре починаха девет души, а над 20 бяха ранени. Ден по-късно при произшествие в същия регион почина дете, а седем души бяха ранени, а вечерта на същия ден при друга злополука умря една жена. Заради тежките произшествия пътните служители на реда към този момент са инструктирани при определяне на тежко нарушаване, да водят водача непосредствено в районното ръководство за налагане на наказване. Управляващите оповестиха, че приготвят поредност от ограничения за попречване на тежки катастрофи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР