Лошото време проваля плановете на хората, но трябва да различим

...
Лошото време проваля плановете на хората, но трябва да различим
Коментари Харесай

Експерт с много важна информация: На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?

Лошото време проваля проектите на хората, само че би трябвало да отличим няколко хипотези, изясни в " Денят стартира " Игнат Арсенов, изпълнителен шеф на Европейския потребителски център за България.

При първата догадка - когато почивката към този момент е почнала, ние сме там на място има два разновидността - единият да сме си купили пакетна отмора с с туроператор и всичко проведено, а вторият - сами да сме си организирали превоз, хотел и резервация, изясни Арсенов. Игнат Аресенов: Ако нашата отмора е пакетна - би трябвало да желаеме подпомагане от туроператор и неговия показал на място, да ни спомага, да ни прибере у дома, да провежда превоза или да ни откри различно място, където да спим, до момента в който ни прибере у дома заради голямото злополучие.
В тези случаи ние нямаме право на в допълнение обезщетение за това, че сме прекара неприятно вместо на плажа, разяснява Арсенов, а повода е, че това е естествено злополучие и няма по какъв начин да се въздейства на времето.
За тези, които сами са си организирали почивката и превозът е техен, ще би трябвало да си провеждат опцията да се приберат, акцентира той.
Той акцентира, че когато човек напусне хотела си по-рано - поради неприятното време - той няма да има право на обезщетение, защото договорът е преустановен заради изключителни условия, каквото е неприятното време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР