Лошо време е спряло спасителната операция за издирването на алпиниста

...
Лошо време е спряло спасителната операция за издирването на алпиниста
Коментари Харесай

Организаторът на експедицията на Боян Петров с последна информация за спасителната акция

Лошо време е спряло избавителната интервенция за издирването на алпиниста Боян Петров в Хималаите. Днес шерпите не са достигнали даже до лагер 1, това заяви за БНР Деян Петков, който провежда експедицията на Петров.

Утре се чака времето да е положително и издирването да бъде възобновено. Още няма информация дали китайските управляващи са дали позволение непалски хеликоптер да се включи в търсенето на алпиниста.

Най-големият проблем, все още, остава времето.Това сподели и Радослава Ненова, брачна половинка на алпиниста Боян Петров, който към този момент шести ден е в неопределеност в Хималаите.

"Вярвам, че Боян е направил всички допустимо, с цел да се скрие някъде, тъй че да може да преживее тези няколко дни в неприятно време ", показа Радослава:

"Няма по какъв начин да знаем какво се е случило. В планината всичко може да се обърка. В най-хубавия случай той просто е стигнал ненапълно и е бил притиснат от неприятното време и си е знаел тъкмо по какъв начин да оцелее. Той няма да се откаже, само че няма и да предприеме по-рискови неща. Наясно е, че ще го търсят, тъй като по този начин вършат постоянно по експедициите, когато някой има проблем. Най-вероятно той самият чака да бъде открит. "

Радослава Ненова заяви, че би трябвало да е подготвена сателитна фотография на региона, в който се търсят следи от Боян Петров:

"Ще огледаме мястото и ще видят в коя посока е удачно да продължат на следващия ден. Ако има някакви следи или се види палатка, каквото и да се види в действителност, ще даде огромна изясненост къде тъкмо би трябвало да отидат хората. "

"Със сигурност няма лавини, т.е. единият от вероятните проблеми отпада, само че има безчет други ", посочи брачната половинка на Петров. Тя изрази вяра, че на следващия ден изискванията ще разрешат включването на хеликоптер в издирването:

"Уговаряме много умел водач, който е експерт тъкмо в такива интервенции. "

Застрахователите евентуално ще покрият огромна част от сумите, само че това ще стане след довеждане докрай на интервенцията и изясняване на всички елементи, разясни брачната половинка на алпиниста.

От през днешния ден има открита от нея и дарителска сметка:

Радослава Георгиева Ненова BG32 UNCR 7000 1523 2695 49 UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР