Лошо време = добри бакшиши“, съветва по време на ураган

...
Лошо време = добри бакшиши“, съветва по време на ураган
Коментари Харесай

Как приложенията за доставки заличават границите на здравия разум

„ Лошо време = положителни бакшиши “, поучава по време на вихър една апликация

Опасно неприятното време е плодородно за работещите за доставки по домовете, съгласно уеб-платформите за разнос (снимка: CC0 Public Domain)

Едно приложение за доставка на хранителни артикули по домовете посъветва куриерите, работещи с платформата, да извърнат внимание, че в югоизточната част на Съединени американски щати, която беше в разгара на урагана „ Идалия “, биха могли да завоюват повече пари от бакшиши от клиенти, в случай че излязат да доставят по време на урагана. Странният съвет бе оголен в обява в Reddit от покупател в сряда.

Става дума за приложението Instacart, а обявата, споделена в обществената мрежа, показва екранна фотография от приложението с карта, която демонстрира на купувачите какъв брой надалеч е потребителската поръчка. Екранната фотография е съпроводена от банер в долната част на приложението с предложение от Instacart. „ Лошо време = положителни бакшиши “, гласи банерът.
още по темата
След изказването има емоджи с дъждовен облак и емоджи с чанта с пари. „ Насърчаваме клиентите да дават по-високи бакшиши, когато се чака дъжд. Елате онлайн, с цел да се възползвате, и постоянно шофирайте безвредно “.

Картата разкрива, че банерът е представян на клиентите в Южна Каролина – щат, който тъкмо по това време бе под предизвестие за вихър, предизвестие за стихия и наблюдаване за торнадо. Към този миг локалните хора чакаха ветрове със скорост над 170 км/ч и допустимо „ животозастрашаващо неспокойствие “.

Цунами от отвращение

Появата на сходна реклама провокира цунами от отвращение измежду потребителите. „ Мисля, че предлагането е потресаващо и се възползва от това, че хората, изключително милениалите и поколението Z, изпитват финансови усложнения в този миг заради инфлацията “, разяснява създателят на обявата в Reddit, засегнат от офертата.

За страдание това не е първият път, когато огромна онлайн платформа за доставки подтиква куриерите да работят допустимо най-усилно по време на рискови метеорологични условия, макар риска за здравето и даже за живота им. Случаят затвърждава усещането, че сходни чудовищни условия не са индивидуален случай, а по-скоро наклонност измежду огромните уеб-базирани системи за обслужване на потребителски поръчки по адреси.

Местните медии запитаха Instacart за коментар и, както можеше да се чака, отговорът бе „ обществено допустим “. Говорител на компанията изясни, че приложението е спряло активността си във Флорида и Джорджия в сряда, заради урагана, и въпреки да предизвиква клиентите да дават повече бакшиши при неподходящи метеорологични условия, сигурността е „ първият му приоритет “.

Очертаваща се наклонност

Наблюдателни консуматори означиха още, че не за първи път приложението за доставка на храна по домовете предлага на своите купувачи да се възползват от рисковото време на открито – и да дават на куриерите увеличени бакшиши. Други скорошни изявления в обществените медии демонстрираха сходен банер, отразяващ рисковите горещини, още веднъж с рекомендация за поръчки и по- “тлъсти “ ектсра пари за доставчиците.

„ Горещо време = по-високи бакшиши “, гласеше банер в една екранна фотография, оповестена по-рано този месец. Тогава заглавието бе последвано от емоджи със слънце. „ Насърчаваме клиентите да дават по-висок бакшиш, когато се чакат рискови горещини. Не забравяйте да употребявате хладилни чанти, с цел да съхранявате нетрайните артикули на хладно “, гласеше рекомендацията на приложението, съпътстваща рекламата.

Изображението бе коментирано от голям брой консуматори, доста от които показваха наяве отвращение. Някои едвам сдържаха ругатните си, а други запитаха реторично за какво приложението приканва клиентите да заплащат повече, вместо самата платформа да даде и „ спомагателна отплата “, за куриерите, работещи по време на есктремните горещини.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР