Лошо настроение, разсеяност, повишена тревожност, отпадналост, депресия – тези състояния

...
Лошо настроение, разсеяност, повишена тревожност, отпадналост, депресия – тези състояния
Коментари Харесай

5 храни за пълно щастие - на всяка възраст

Лошо въодушевление, заплеснатост, нараснала тревога, изнемощялост, меланхолия – тези положения се срещат много постоянно през зимата и за това отговорен е дефицитът на серотонин – един от главните невромедиатори – по който се предават нервните импулси. Наричат го още хормон на щастието и в този момент ще ви разбираем по какъв начин да си го доставите най-лесно, с цел да се радвате на живота, тъй като той в действителност е прелестен и не заслужава да пропиляваме скъпото си време в обезсърчение и правене на кисели физиономии!

Нивата на серотонин ще се покачат по няколко метода: като се излагате на блестящо слънце, като се занимавате със спорт и деен отдих, само че и като се храните с верните артикули – такива, които са богати на триптофан. Защото точно тази аминокиселина доставя серотонин в организма.

Тлъста морска риба

Снимка: Guliver / iStock

В нея: скумрия, паламуд, риба звук, тресчица, сардина, ципура, лаврак и други, с изключение на триптофан се съдържат и Омега-3 ненаситени мастни киселини. Те оказват помощ за подсилване на имунната система, покачват опциите на организма да се бори с инфекциите, понижават риска от развиване на на исхемична болест на сърцето, значими са за поддържане на естественото развиване на мозъка, очите и нервите.

Десетки проучвания демонстрират, че хора, които употребяват повече тлъста риба, на практика не боледуват от сърдечно-съдови болести и артеросклероза. Консумацията на разнообразни типове морска риба освен усъвършенстват здравето, само че и удължават живота.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР