Лошите навици са като лошите момчета – знаем, че трябва

...
Лошите навици са като лошите момчета – знаем, че трябва
Коментари Харесай

Как да се справите с най-лошите си beauty навици

Лошите привички са като неприятните момчета – знаем, че би трябвало да се отървем от тях, само че по този начин и не го вършим. Защото е необикновено мъчно да го сторим.

Попитахме топ специалистите на Холивуд, които ни разкриха кои са най-честите неточности, които позволяваме в beauty режима си, и те ни дадоха няколко решения за това по какъв начин да се оправим с тях. И се оказва, че е доста по-лесно, в сравнение с си мислим!

Гризете си ноктите
Ако хронично си гризете ноктите, може би ви е доста мъчно да престанете. “В някои случаи това може да е симптом за стрес или безпокойствие ”, споделя нюйоркският кожен лекар Джошуа Зейчнър. Преди да посегнете пръстите си, помислете с какво да занимаете ръцете си – “Вземете стрес топка или си сложете ръкавици, които ще са един тип физическа преграда ”, споделя Зейчнър. Дерматологът Мелани Палм пък поучава да си вземете заздравител за нокти, който е създаден особено за този проблем. “Отблъскващият усет ще ви държи надалеч от ноктите ”, безапелационна е тя.

Скубете белите коси
Може би сте забелязали някой и различен бял косъм и не може да устоите на изкушението да го откъснете. Топ коафьорът Крис Лоспалуто е безапелационна, че това е извънредно нездравословно за вашите коси, защото от постоянно скубане на косъмчетата, най-после косата ви ще спре да пораства на това място. Вместо да посягате към пинсетите, идващия път вземете една безамонячна багра, с която да покриете белите коси.

Облизвате устните
Докато облизвате устните си, тъй като са сухи, вие краткотрайно облекчавате казуса. Този табиет обаче в допълнение изостря сухотата с течение на времето. “Опитайте се да употребявате еликсир за устни, който ще успокои дразненето ”, споделя доктор Палм. Гледайте постоянно да имате еликсир на разположение. Също по този начин се пробвайте да дъвчете дъвка.

“Ако имате нещо в устата си, това ще държи езика ви ангажиран и ще ви защищити от навика да облизвате устните си ”, изяснява тя. Внимавайте да не си вземете от ароматните изкушения като балсами с канела или какао, защото те могат да бъдат дразнещи, откакто кожата ви е към този момент възпалена.

Пипате пъпките
Ако сте от дамите, които не се стърпяват да изстискат новопоявилата се пъпка, по-добре да забравите за този табиет. С всяко пипане може много съществено да нараните кожата си. И по този начин това краткосрочно решение може да ви докара съществени белези.

“Вместо това, приложете топъл компрес върху засегнатото място за няколко минути в продължение на няколко дни, с цел да намалите възпалението ”, споделя кожният лекар на звездите Ани Чиу, който предлага и да капнете върху пъпката капки за очи, които ще понижат зачервяването.

“Ако сте склонни непрестанно да докосвате мястото, ограничете достъпа като сложите силиконови лепенки на там ”, предлага доктор Палм.

Не триете грима си вечер
Разбираме, че си лягате късно вечер, откакто сте излизали с девойките и може би сте прекалили с виното, само че това по никакъв метод не ви оправдава, че не махате грима си.

Кожата има потребност да диша през нощта, по тази причина е наложително преди лягане освен да я почистите добре, само че и да я тонизирате и хидратирате с подобаващите лосиони. В противоположен случай е доста евентуално на сутринта да се разсъните с пъпка. Д-р Палм поучава да държите памучни тампони и мицеларна вода, подобаваща за вашата кожа, на нощното шкафче и преди лягане да почистите лицето си с тях. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР