ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Мъж от Калифорния, който е прекарал

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Мъж от Калифорния, който е прекарал
Коментари Харесай

Мъж от Калифорния, който е прекарал 25 години в затвора за убийство, което не е извършил, е отменен присъдата

ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Мъж от Калифорния, който е прекарал 25 години в пандиза за ликвидиране, което не е направил беше оправдан и разпоредено да бъде освободен от арбитър в четвъртък, откакто прокурорите се съгласиха, че е бил погрешно наказан.

Мигел Солорио, 44-годишен, беше задържан през 1998 година за съдбовна пукотевица от автомобил в Уитиър, югоизточно от Лос Анджелис, и в последна сметка наказан на пожизнен затвор без опция за подмяна.

Съдията от Върховния съд Уилям Райън анулира присъдата на Солорио по време на правосъдно съвещание в Лос Анджелис, на което Солорио участва отдалечено.

Когато чуването завърши, Солорио благодари на юристите си от плана за непорочност в Северна Калифорния, наричайки ги своя „ екип фантазия “.

„ Това е като сън, от който не желая да се разсънвам “, сподели той. „ Този ​​ден най-сетне пристигна. “

Адвокатите, които подадоха петиция за освобождението на Солорио, твърдяха, че присъдата му се основава на неправилни практики за идентификация на очевидци.

В писмо предишния месец регионът на Лос Анджелис Прокуратурата съобщи, че е стигнала до заключението, че Солорио има право да бъде освободен. паметта на очевидците посредством неведнъж проявление на фотоси на едно и също лице още веднъж и още веднъж.

В случая на Солорио, преди да бъде в новините, четирима очевидци демонстрираха фотографията му, не го разпознава като обвинен, а някои даже показаха друг човек. Но вместо да преследват други улики, правоохранителните органи продължиха да показват на очевидците фотоси на Солорио, до момента в който някои от тях в последна сметка го идентифицираха, споделиха неговите юристи.

„ Този ​​случай е драматичен образец за това какво се случва, когато правоприлагащите органи чиновниците развиват тунелна визия в преследването на обвинен “, сподели Сара Пейс, юрист от плана за непорочност в Северна Калифорния в Юридическия факултет на университета Санта Клара. „ След като очевидец загатна името на Солорио, чиновниците на реда се насочиха единствено към него, като подцениха други доказателства и вероятни обвинени и сложиха личната си преценка за виновност или непорочност над обстоятелствата. “

В писмото на окръжния прокурор се отбелязва че „ през 2020 година се появи нов документиран теоретичен консенсус, че паметта на очевидец за обвинен би трябвало да бъде тествана единствено един път, защото даже самият тест замърсява паметта на очевидеца. “

Държавният департамент за корекции и рехабилитация има до пет дни за обработка на освобождението на Солорио от държавния затвор Mule Creek югоизточно от Сакраменто.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР