Лорер посочи, че решението за конкретния ресор, който българският представител

...
Лорер посочи, че решението за конкретния ресор, който българският представител
Коментари Харесай

Даниел Лорер потвърди, че е предложен за еврокомисар, но решението е на премиера

Лорер уточни, че решението за съответния сектор, който българският представител ще поеме, ще бъде несъмнено от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Логиката подсказва, че в случай че ресорът на госпожа Габриел беше освободен едвам преди няколко седмици, е доста допустимо същият сектор да бъде даден и на бъдещия български еврокомисар ", разяснява номинираният от ПП-ДБ, заяви БНР.

От Европейска комисия към този момент показаха очакване България още веднъж да предложи жена за поста.

Във връзка с това Лорер разяснява, че не се тормози, в случай че от ГЕРБ-СДС посочат жена.

" Важно е да се знае, че Европейската комисия на Фон дер Лайен стартира със съответствие 15 на 12 мъже и дами. По средата на тази комисия Ирландия се наложи да размени комисаря си и той бе сменен от мъж с жена, тъй че станаха 14 на 13. Сега, даже да бъде определен мъж за представител на България, това още веднъж ще върне Комисията в съотношението, с което тя е почнала ", сподели депутатът и някогашен министър на нововъведенията.

Попитан дали номинацията на български еврокомисар може да докара до напрежение в ръководството сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, Лорер съобщи, че двете политически обединения работят дружно, номинацията за еврокомисар е напълно прерогатив на премиера.

" Той е решил, че освен ПП-ДБ, а и ГЕРБ могат да излъчат своя кандидатура, това е знак за добър звук ", акцентира Лорер, представен от Българска телеграфна агенция.

" Градивно напрежение постоянно има, вие го виждате в Народното събрание, само че значимото е България да се движи напред и най-важното е да имаме представител на масата на Еврокомисията, когато се вземат решение съдбините на целия континент ", акцентира представителят на ПП-ДБ.

Преди ден Мария Габриел съобщи, че ГЕРБ ще разгласи своята номинация до края на седмицата.

Отново се търси работа на индивида, а не човек за работата, пък разяснява проблема вицепрезидентката Илияна Йотова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР