Лоренцо Музети все повече намира формата си, след като в

...
Лоренцо Музети все повече намира формата си, след като в
Коментари Харесай

Музети започна с убедителен успех в Барселона; световният №94 разгроми Корда на старта

Лоренцо Музети от ден на ден намира формата си, откакто при започване на месеца бе даден старт на клей сезона. Световният номер 66 изигра мощен шампионат на Мастърса в Монте Карло, като продължи положителното си показване и през днешния ден на конкуренцията в Барселона, с цел да надвие Даниел Еванс след 6:4 7:6(8). В осминафиналната фаза на шампионата за младежът следва да срещне Диего Шварцман в повтаряне на конфликта им от предходната седмица в Княжеството.

Италианецът започва стремително дуела, като оказа сериозен напън върху подаването на противника си и осъществя ранен пробив. Музети се представяше ослепително на начален удар в хода на своите сервис геймове, като поддържаше извънредно висок % извоювани точки и закономерно, без непотребни компликации, записа откриващия сет на сметката си.

Представителят на идната генерация продължи да развива играта си в началните минути на втората част, което му разреши аналогично на първата да поведе с пробив. Еванс от своя страна, изпаднал в,,нокдаун ", се абстрахира от позволените грешки, напрежението го напусна и на бърза ръка британецът завоюва пет поредни гейма, обръщайки развоя на събитията. Италианецът резервира нужното успокоение и при сервис на противника за частта осъществя пробив, с цел да възвърне паритета, като се стигна до оневинен тайбрек. В дългия гейм водачеството се менеше непрекъснато посредством мини пробиви, само че нервите на Музети се оказаха по-здрави в основните мигове и след два избавени сетбола съумя да постави точка на разногласието при втория си мачбол, с което продължава напред на шампионата в Барселона.

Saving his best for last!

Musetti comes up with a stunner before closing out a quality battle vs Evans in Barcelona
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР