Спартак Плевен победи Рилски спортист с 83:81 в мач от

...
Спартак Плевен победи Рилски спортист с 83:81 в мач от
Коментари Харесай

Спартак Плевен изравни серията с Рилски спортист и остави интригата за мач №5

Спартак Плевен победи Рилски състезател с 83:81 в мач от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига. Серията сред двата тима е при резултат 2:2 победи преди последния пети съдбоносен дуел.

Гостите от Сакомов демонстрираха желанието си да сложат точка на серията още през днешния ден. Възпитаниците на Любомир Киров имаха задатък от 3 точки след първата четвърт - 22:19.

През втората част самоковците реализираха серия от 11 следващи пункта и за първи път поведоха с двуцифрен задатък в хода на дуела. Плевенчани понижиха изоставането си на 4 на почивката при резултат 38:42.

Точно преди паузата звездата на домакините Родни Първис фаулира капитанът на гостите Чавдар Костов, за което бе отсъден нелоялен фаул. Минута след подновяването на играта американецът бе отхвърлен от игра за симулация. Николай Стоянов пък извърши 4-ото си нарушаване в конфликта и по този начин домакините не можеха да разчитат оптимално на двама от най-хубавите си състезатели.

Противно на упованията обаче играчите на Любомир Минчев диктуваха протичащото се на паркета в зала " Балканстрой ". Талиб Зана реализира дабъл-дабъл от 21 точки и 11 битки още преди края на частта и способства за преднината на плевенчани от 1 точка, 10 минути преди края на срещата.

В заключителната част домакините поведоха с 8 точки и резервираха преднината си до края. В последната секунда Деян Карамфилов можеше да донесе триумфа на отбора си, само че пропусна свободна пукотевица от тройката от нула градуса.

Най-резултатен бе Талиб Зана с 26 точки и 13 битки. Дабъл-дабъл записа също Алекс Симеонов с 20 точки и 11 битки.

Последният мач от серията е плануван за 17 май, петък, от 19:00 часа в зала " Арена Самоков ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР