Лоренцо Музети разкри, че е щял да преследва актьорска кариера,

...
Лоренцо Музети разкри, че е щял да преследва актьорска кариера,
Коментари Харесай

Музети: Ако не бях тенисист, щях да стана актьор


Лоренцо Музети разкри, че е щял да преследва актьорска кариера, в случай че не се бе посветил на тениса. Световният №23 даде мнгоо забавно изявление за немското издание Tennis Magazin, в което разкри кои са играчите, повлияли най-вече на неговия жанр, както и за какво съгласно него бекхендът с една ръка еп о-добър от този с две. Италианецът разкри също, че някогашният ментор на Матео Беретини към този момент е част от екипа му.

Попитан по какъв начин би описал взаимоотношенията си със своя дълготраен треньор Симоне Тартарини, третата ракета на Италия отговори „ Връзката посред ни е доста специфична, защото на процедура съм израснал с него. Има някои шампионати, като да вземем за пример този в Хамбург, когато няма опция да е с мен от самото начало и идва в средата или края на седмицата. Това обаче не е проблем за мен. Чудесно е да го имам до себе си, изключително откакто към екипа ни се причисли и Умберто Риана, някогашният треньор на Матео Беретини. Мисля, че сме страховит колектив и ни следва да реализираме доста триумфи дружно “.

Музети разкри и кои са играчите, които са оказали най-голямо въздействие върху неговия жанр на игра. „ Много ми харесваше бекхендът на Налбандиян, въпреки че неговият беше с две ръце, а моят е с една. В това връзки той беше един от най-хубавите в Тура. Преди време имах опцията да се срещна с него, защото сега той работи с Миомир Кецманович и от време на време се засичаме по шампионати. С Миомир сме другари и постоянно упражняваме дружно. Понякога, когато разпространявам бекхенд уинър по правата, си представям, че съм Налбандиян. Никога не съм крил, че Роджър Федерер е моят кумир, само че в случай че приказваме единствено за бекхенд, Давид е моят №1 “.

„ Никой не ме е учил да играя бекхенд с една ръка. Случи се изцяло естествено. Спомням си, че още първия път, когато хванах ракета, започнах да играя по този метод и това в никакъв случай не се промени. Мисля, че взех вярното решение. Понякога на тренировки пробвам и с две ръце, само че в никакъв случай не съумявам да го направя както би трябвало. Харесва ми да играя по сегашния метод, а и към този момент е прекомерно късно да се пробвам да трансформирам това “.

Световният №23 разяснява какви съгласно него са преимуществата и минусите на бекхенда с една ръка. „ Мисля, че при бекхенда с енда ръка усещаш топката по-добре и имаш повече разновидности по отношение на това по какъв начин да завършиш офанзивата. Можеш да играеш както с топ спин, такаи слайс. Не е елементарно, защото за бекхенда с една ръка е нужна доста добра физическа подготовка, само че въпреки всичко считам, че той е по-добрият вид. Бекхендът с две ръце може би е по-удобен за бързите кортове, само че все пак съм удовлетворен от моя метод на игра. Не бих споделил, че той е най-хубавото ми оръжие. Мисля, че главното ми предимство е многообразието в играта ми, въпреки че някои от ударите не постоянно се получават по метода, по който ми се желае “.

Роденият в Карара тенисист приказва и за това какви са евентуалните опасности на това да притежаваш подобен гений и да играеш на най-високо равнище едвам на 20-годишна възраст. „ Би могло да е благословия или проклинание, само че персонално за мен е първото. Всичко зависи от това по какъв начин се отнасяш към целия развой. Дисциплината е доста значима, само че в това време постоянно е огромно преимущество да притежаваш присъщ гений, защото в противоположен случай е доста мъчно да научиш някои неща. Осъзнавам, че тази комплексност на играта от време на време може да е проклинание, както нерядко се случва и на мен, само че това е част от играта и го одобрявам “.

В умозаключение Музети бе запитан с какво съгласно него щеше да се занимава, в случай че не беше решил да се посвети на тениса. „ Още от дете доста обичам филмите. Много ми харесват списанията, медиите и целият този метод на живот. Освен това знам по какъв начин да си извозвам добре отвън корта, тъй че в случай че не бях станал тенисист, най-вероятно щях да съм артист. Въпреки това обаче не скърбя за нищо и съм доста удовлетворен от метода, по който се развиват нещата. В момента персоналният ми живот е доста спокоен и нищо не ме тормози. Понякога, когато съм на корта и усетя обичта на почитателите, стартирам да се тормозя, само че се старая да не си проличава. Опитвам се да съм по-спокоен и да направя по този начин, че този Лоренцо на корта да наподобява повече на оня отвън него “ – приключи първенецът от Хамбург и Неапол.

Музети ще бъде първа ракета на Италия на провеждащите се сега финали за Купа „ Дейвис “. Утре (24 ноември) „ адзурите “ ще се изправят против Съединени американски щати на четвъртфинала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР