Лоренцо Мичели говори пред официалния сайт на БФ Волейбол веднага

...
Лоренцо Мичели говори пред официалния сайт на БФ Волейбол веднага
Коментари Харесай

Мичели: Гордея се с този отбор

Лоренцо Мичели приказва пред формалния уебсайт на БФ Волейбол незабавно след края на българското присъединяване на Европейското състезание. Нашите извършиха задачата и се класираха измежду осемте най-хубави. В последния мач загубихме от Нидерландия с 0:3.

" Искаше ми се през днешния ден да видя по-добро показване от нашия тим - разяснява Мичели. - Но би трябвало и да признаем, че на този стадий Нидерландия е твърди мощна за нас. Не започнахме добре и нямаше какво да създадем.

Много съм горделив от представянето на девойките по време на цялото Европейско състезание. Не мога да им кажа нищо, тъй като те се показаха ужасно. За съвсем всички това шампионатът беше нещо напълно ново. Затова не желая да натъртвам на днешния мач.

И по-силно да бяхме играли, Нидерландия щеше да завоюва. Не съм отчаян от нашето показване. Гледам световно върху присъединяване ни на Европейското. Започнахме годината с една изцяло актуализирана група. Не единствено в този момент, а и преди в Лигата на нациите. Това е новото потомство на българския женски волейбол.

Загубихме единствено от два тима - Нидерландия и Италия. Това са отбори, които напълно обикновено са измежду четирите най-хубави в Европа. Най-голямата разлика сред тях и нас е физиката. Техните състезателки са по-високи от нашите.

" Лъвиците " отпаднаха от Евроволей 2023

Нидерландия ни спря в четвъртфиналите

Аз желая сигурно да играем по-добър волейбол, само че и ни трябват по-високи състезатели. Съвместно с управлението на Българската федерация към този момент сме стартирали план, тъй че през 2025-2026 година да изградим физически по-силни волейболистки. Така месец след месец, година след година те ще влизат в националния тим. Сега имаме прелестен отбор. Момичета, които са подготвени да жертват всичко и да играят под българския байрак.

Аз съм горделив, че съм им треньор. Опитвам се да им оказа помощ да се развият. В бъдеще ще забележим какво можем да създадем с тези, които занапред прохождат във волейбола. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР