Лоран Гунел отново ни приканва по някакъв начин да общуваме

...
Лоран Гунел отново ни приканва по някакъв начин да общуваме
Коментари Харесай

В "Пробуждането" Лоран Гунел отново ни приканва да общуваме със себе си

" Лоран Гунел още веднъж ни приканва по някакъв метод да поддържаме връзка със себе си. Неговата книга " Пробуждането " може би няма да ни утеши, може повече да ни разтревожи, а би могла някои хора и да ядоса, тъй като Гунел се е запътил към едни тематики, които са мотив за поляризация ". 

Това сподели пред БНР Надежда Московска, която показа в предаването " 12+3 " новата книга на френския публицист. 

Повечето от книгите на Лоран Гунел съчетават романовия сюжет с известната логика на психиката. Не и тази, която държите в ръцете си. Тази книга не ни учи по какъв начин да живеем по-добре. Тази книга упреква. Обвинява тези, които манипулират всички нас: едрия бизнес и многонационалните компании, държавните управления и националните избраници с дейното съучастничество на медиите. Няколко обстановки, колкото измислени, толкоз и изцяло вероятни, в случай че не и към този момент съществуващи, ни придвижват в един искрено оруеловски свят, свят на операциите.  

" В романа се спирам на моите персонални ключове за декодиране на някои събития, които съгласно мен не са по никакъв начин безобидни. За да избягна всяка двоякост, държа незабавно да уточня, че в него не става дума за антиковид ваксините… Те просто не са тематиката на тази книга. Съсредоточих разбора си върху… всичко останало. Затова пък всички исторически препратки са същински, както и упоменатите стопански теории и психо-социологически проучвания ", казва Лоран Гунел, представен от издателите на книгата.

Той е френски публицист и психолог, роден през 1966 година. Експерт по личностно развиване и невролингвистично програмиране, учител в Университета в Клермон-Феран, той дълги години обикаля света и се среща с изключителни мъже и дами, експерти в региона на човешкото държание и вътрешното равновесие.

Интервюто на Петър Волгин с Надежда Московска в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР