Лондонската полиция ще разследва твърденията, че фондацията на принц Чарлз

...
Лондонската полиция ще разследва твърденията, че фондацията на принц Чарлз
Коментари Харесай

Разследват дали фондацията на принц Чарлз е помогнала на саудитски милиардер да получи рицарско звание

Лондонската полиция ще проверява изказванията, че фондацията на принц Чарлз е помогнала на саудитски милиардер да получи рицарско звание и английско поданство против дарения.

От Скотланд ярд оповестиха, че проверяват хипотетични нарушавания на закона от 1925 година за попречване на злоупотреби. До момента няма арестурани или разпитани по случая.

От благотворителната организация на принц Чарлз обявиха, че ще бъде неточно да разясняват следствие, което е в ход и че не престават да оказва цялостно подпомагане.

Решението на полицията да организира следствието идва след получено писмо през септември във връзка със известия в медиите, че някогашният изпълнителен шеф на фондацията на принца Майкъл Фосет е предложил да помогне на саудитския предприемач и милиардер Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз да получи почетна купа и английско поданство.Фосет подаде оставка през ноември и фондацията разгласи, че организира вътрешно следствие на случая.

Политическите наблюдаващи на Острова разясняват, че новото следствие по по този начин наречения скандал " пари против звания “ надали може да пристигна в по-тежко време за английската монархия след постигнатото извънсъдебно съглашение сред принц Андрю и Виджиния Джуфре по заведеното дело против херцога на Йорк за полово принуждение. Съгласно договорката той би трябвало да заплати на Джуфре голяма сума за преустановяване на делото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР