Лондонската фондова борса назначи днес ветерана от Голдман Сакс (Goldman

...
Лондонската фондова борса назначи днес ветерана от Голдман Сакс (Goldman
Коментари Харесай

Кадър на "Голдман Сакс" оглави Лондонската борса

Лондонската фондова борса назначи през днешния ден ветерана от " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) - Дейвид Шуимър за изпълнителен шеф след сдърпване в заседателна зала, довело до напускането през ноември на заемащия поста Ксавие Роле, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Назначението на Шуимър, който е работил 20 години за " Голдман Сакс " и е отговарял за пазарната конструкция и капиталовото банкиране в метали и минния бранш, ще влезе в действие на 1 август.

Роле се отдръпна от поста предходната година, откакто беше отпред на Лондонската фондова борса съвсем десетилетие, през което промени доста компанията с поредност от покупко-продажби, повишавайки пазарната й стойност до съвсем 14 милиарда паунда.

Шуимър поема поста по време, когато излизането на Англия от Европейски Съюз, планувано за 2019 година, слага въпроси за тактиката на фондовата борса в сърцето на най-големия финансов център в Европа.

Новият изпълнителен шеф ще управлява и напъните на институцията да притегли петролния колос " Сауди Арамко " (Saudi Aramco) за излизането му на борсата в Лондон, което се чака да бъде най-голямото първично обществено предложение в света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР