Лондон. За първи път от 2003 година насам нито един

...
Лондон. За първи път от 2003 година насам нито един
Коментари Харесай

Без представител на“Голямата тройка” в „Топ 2“ на ранглистата

Лондон. За първи път от 2003 година насам нито един представител на именитата “голяма тройка ” - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер - не се намира в „ Топ 2 “ на международната класация.

Тази седмица Ноле се свлече до трето място в обновената ранглиста на АТП, чийто лидер още веднъж е Данийл Медведев, а Александър Зверев се изкачи на втора позиция. Това стана факт след приспадането на 2 000 точки на великия сърбин от миналогодишния му успех на “Ролан Гарос ”.

За последно на 10 ноември 2003 година разнообразни от “Голямата тройка ” играчи са били на върха - Анди Родик е бил отпред, а Хуан Карлос Фереро незабавно след него. На този ден Федерер е бил номер 3, Надал - номер 47, а Джокович - номер 680.

Естествено, Джокера занапред още ще се свлича в класирането, тъй като след “Уимбълдън ” ще загуби 2000 точки от купата си предходната година. Медведев ще бъде лишен единствено от 180, което значи, че ще усили преднината си на върха.

Джокович към момента е надалеч пред всички по прекарани седмици като номер 1 с 373 - Федерер е втори по този индикатор с 310, а Пийт Сампрас е с 276.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР