Лондон. Шведска старт-ъп компания създаде сканируем микрочип, който се имплантира

...
Лондон. Шведска старт-ъп компания създаде сканируем микрочип, който се имплантира
Коментари Харесай

Daily Express: Шведска компания създаде Covid-микрочип, който се имплантира под кожата

Лондон. Шведска старт-ъп компания сътвори сканируем микрочип, който се вгради в ръцете на хората и може да демонстрира вашия статус на имунизация против COVID-19. Този цифров имплант е планиран да се вгражда в ръцете на хората, тъй че при сканиране да излиза информацията от имунизационния паспорт, написа Daily Express .

Създадено от софтуерния стартъп Dsruptive Subdermals, спорното откритие е направено от авансово програмиран сканируем имплант с размери два милиметра на 16 милиметра.

Изобретението получи доста внимание, когато беше оповестено за първи път, като някои го описаха като „ инвазивно “.

В изявление пред Express Ханес Сьоблад, ръководещ шеф на Dsruptive Subdermals, отвърна на критиците.

Той сподели: „ Тази технология съществува и се употребява, без значение дали ни харесва или не. Щастлив съм, че това е включено в обществения диалог. Новите технологии би трябвало да бъдат необятно обсъждани и разбирани. Умните импланти са мощна здравна технология. Това е, което построяваме в DSruptive и нашата цел е да трансформираме опазването на здравето в световен мащаб “.

Макар и нова при хората, този тип технология е доста постоянно срещана за домашни любимци, като огромна част от тях са с вграден микрочип, който разкрива здравната история на животното при сканиране.

Цената му е 100 евро за микрочип и устройството работи, като бъде сканирано мястото на ръката с мобилен телефон.

Когато бъде сканиран, ще се появи PDF файл, който демонстрира всички детайлности за цифровия документ за Covid в Европейски Съюз на лицето, който показва статуса му на имунизация и може също да покаже дали лицето неотдавна е било позитивно тестване за Covid.

За доста хора, които биха били скептични към устройството, Сьоблад увери, че имплантите не са проследяващи устройства и се употребяват единствено когато са сканирани.

Г-н Сьоблад изясни: „ Ако разбирате по какъв начин работят тези импланти, те нямат батерия. Те не могат да предават сигнал сами. Така че те са главно пасивни. Те седят там и спят. Те в никакъв случай не могат да кажат местоположението ви, те се задействат единствено когато ги докоснете с вашия смарт телефон, тъй че това значи, че не могат да се употребяват за следене на нечие местонахождение “.

Предстоящи интернационалните събития за 3 януари (Агенция „ Фокус “)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР