Лондон. Политиката не е праволинейна. Въздействието на събитията е непредсказуемо

...
Лондон. Политиката не е праволинейна. Въздействието на събитията е непредсказуемо
Коментари Харесай

The Times: Скандал с ремонт на дома може да свали Борис Джонсън от власт

Лондон. Политиката не е праволинейна. Въздействието на събитията е непредсказуемо а нещата нямат политическо значение, до момента в който внезапно го придобият, написа английският вестник The Times във връзка с скандал за подозрително финансиран домакински ремонт, който може да смъкна Борис Джонсън от власт.

Това е незнайното, което затруднява преценката на въздействието върху репутацията и вероятностите на Борис Джонсън от изказванията, отправени против него от някогашния му другар и асистент Доминик Къмингс в края на предходната седмица. Не е мъчно да си представим по какъв начин те избледняват много бързо. И въпреки всичко не е неуместно да си представям, че те ще го принудят да слезе от поста си..

Само едно от обвиняванията има този потенциал: това за ремонта на жилището, изработен с доста пари, което би било проблем тъй като:

Борис Джонсън към този момент няма другари в политиката. Буквално няма политици, които желаят да защитят скъпите украшения на нечий непознат апартамент.

Второ става дума за нов вид скандал, чийто последствия към момента са непредсказуеми.

Но третото е най-сложно. Каквото и да е направил Джонсън в жилището, той към този момент го е направил. Ако той просто е платил самичък за санирането, въпросът ще бъде краткотраен позор, нищо повече.

Ако обаче финансирането е по-„ комплицирано “, това е различен въпрос. Ако на процедура донор на партията е платил ремонта, то даже и Джонсън да върне парите, то отново е осъществено нарушаване във финансирането.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР