Лондон. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския национален щанд

...
Лондон. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския национален щанд
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението WTM в Лондон

Лондон. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския народен щанд на интернационалното туристическо ревю WTM в Лондон – най-голямото в света за експерти, оповестиха от пресцентъра на министерството . На борсата, която се организира от 6 до 8 ноември, се чака да участват над 70 министри с сектор туризъм от разнообразни страни.
България се показва в английската столица с народен щанд от съвсем 300 кв. м., в който се включват 16 туристически компании и общини от страната. Те разкриват капацитета й като целогодишна дестинация с акцент върху културно-историческия, морския, балнео- и СПА, зимния и ски туризма. В цялостната визия за страната са показани и други форми на профилирани услуги – еко- и селски, винен и гурме, конгресен и събитиен, голф, ловджийски, авантюристичен туризъм.
Посетителите демонстрират мощен интерес към щанда на България. Сред главните атракции на него е 3D цифровият корнер, който е взаимна самодейност за поощряване на културния туризъм сред студентите от Русенския университет и Министерството на туризма. Принтерът възпроизвежда миниатюри на известни туристически забележителности у нас, които могат да се получат на място. Сред тях са фамозни замъци, манастири и църкви, монументи, естествени явления. „ Проектът към този момент работи и е сполучлив резултат от нашето съдействие с академичната общественост, той образно разкрива част от голямото културно завещание на страната ни “, акцентира министър Ангелкова.
В рамките на ревюто се показва и интернет платформата с мобилно приложение I love Bulgaria, която е част от проекта за цифровизация на маркетинговата и рекламната политика на министерството. Разработката, която започва предходната година, обгръща 100-те национални туристически обекта и нови забележителности от редица общини по Черноморското крайбрежие и вътрешността на страната. След сканиране на QR кода им посетителят се „ озовава “ измежду неповторими за екскурзианта направления.
На щанда е инсталиран и тъч скрийн с достъп до формалния туристически портал на България, посредством който посетителите могат да получат нагледна информация за съответно място или забележителност. Те могат да употребяват VR очила, с цел да добият действителна визия за обектите с панорамно изображение, а също и да получат дребен сувенир.
Сред любопитните атракции на българския щанд е достоверен стан, на който се тъкат фамозните чипровски килими – международно културно завещание под закрилата на ЮНЕСКО. Всеки клиент може да седне на по-малък стан, с цел да опита да подреди самичък шарките им. Всеки ден се организират и дегустации на защити български виновност и кулинарни специалитети, а на финала на ревюто към щанда ще се вихрят обичайни български национални танци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР