Лондон и Париж са отворили вратите си за джихада, като

...
Лондон и Париж са отворили вратите си за джихада, като
Коментари Харесай

Тръмп надъхва американците с популистки внушения за Париж и Лондон

Лондон и Париж са " отворили вратите си за джихада ", като равнищата на радикализация в Париж и Лондон са толкоз високи, че градовете са на практика неразпознаваеми. Това декларирал в сряда по-време на избирателен протест в Уисконсин някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от Политико и news.bg.

" Видяхме какво се случи, когато Европа отвори вратите си за джихада (...)Ще си навлека доста проблеми с хората в Париж и хората в Лондон, само че знаете ли какво, това е фактът. Те към този момент не са разпознаваеми и не можем да позволим това да се случи с нашата страна ", акцентира претендентът за Белия дом.

Той добави, че " ние имаме невероятна просвета, традиция - нищо неприятно от тяхната просвета, тяхната традиция - не можем да позволим това да се случи тук и в никакъв случай няма да разреша да се случи на Съединените американски щати. "

Тръмп насочи мненията си, откакто полицията в Ню Йорк и Лос Анджелис разпръсна митингите в Колумбийския университет и UCLA, където студенти се бяха събрали, с цел да показват против войната на Израел в Газа.

Това не е първият път когато Тръмп е подлагал на критика Европа по сходен метод. През декември 2015 година, малко откакто Париж беше обиден от смъртоносна ислямистка терористична офанзива, Тръмп сподели, че кварталите в Париж и Лондон са толкоз рискови, че полицията отхвърля да отиде там. По това време Тръмп защитаваше проекта си за " цялостно прекъсване на влизането на мюсюлмани в Съединените щати ".

Въпреки че беше подложен на критика за тези забележки, това не обезкуражи Тръмп да ускори рецензията си по-време на изявление за Good Morning America, в което сподели че " Истинският Париж е друг Париж - Градът на светлината, за който четете. "

" Имат региони в Париж, където е толкоз радикализирано и толкоз злобно... че полицията отхвърля да отиде там. Те няма да отидат там. Това ще се случи с нашата страна. "

В настрана изявление за Morning Joe на MSNBC, Тръмп сподели, че " Лондон и други места... са толкоз радикализирани, че полицията се опасява за личния си живот ".

Говорителка на тогавашния английски министър председател Дейвид Камерън сподели, че мненията на Тръмп за мюсюлманите са " разединителни, безполезни и просто неправилни ". Междувременно Борис Джонсън, по това време кмет на Лондон, сподели, че мненията на Тръмп за заплахите от Лондон са " зле осведомени " и " цялостни нелепости ".

Джонсън добави, че " единствената причина да не отида в някои елементи на Ню Йорк е действителният риск да се срещна с Доналд Тръмп ".

Днес тонът на Джонсън към Тръмп е доста по мек от преди, като по-рано тази година сподели, че светът се е чувствал по-сигурен и по-стабилен, до момента в който Тръмп е бил на поста.

През януари 2016 година, когато Тръмп беше претендент за президент за първи път, той сподели, че да живееш в Брюксел е като да живееш в " адска дупка " заради хипотетичната липса на " асимилация " на мюсюлманското население.

" Отивате в Брюксел - бях в Брюксел преди доста време, преди 20 години, толкоз красиво, всичко е толкоз красиво - все едно живеете в адска дупка сега ", сподели той в телевизионно изявление за FOX Business Network.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР