Днес влиза в сила новият закон за хазарта, който въвежда

...
Днес влиза в сила новият закон за хазарта, който въвежда
Коментари Харесай

От днес е в сила почти тотална забрана за реклама на хазартни игри в България

Днес влиза в действие новият закон за хазарта, който вкарва съвсем цялостна възбрана на рекламата на хазарт.

Законът бе обнародван на 14-ти май в " Държавен вестник ". Хазартните игри не могат да се популяризират в медиите, покрай образователни заведения и върху здания, като за нарушителите са планувани санкции в размер до 30 хиляди лв..

Изключение ще са само фасадите на
казината и другите обекти, които имат лиценз да провеждат хазартни игри. Реклама се позволява и върху спортна екипировка, спортни уреди, спортни зали, игрища и басейни, материали или артикули на спортни федерации, клубове и сдружения и организации.

Новият закон за
хазарта бе признат в последния работен ден преди изборите на 49-то Народно заседание. Законопроектът бе импортиран от ГЕРБ и Движение за права и свободи и бе гласуван с цялостно единогласие.

С измененията в Закона за
хазарта беше призната и друга мярка - 15% таван на комерсиалната надценка за хляба. Новата регулация планува да бъде продължен до края на 2024 година срокът за нулева Данък добавена стойност ставка за хляба и брашното, а по едно и също време с това да се вкара таван от 15% върху надценката на продажната цена на три типа самун - бял, стандартизиран и " Добруджа "./БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР