Лондон е домакин на срещата на върха, на която се

...
Лондон е домакин на срещата на върха, на която се
Коментари Харесай

Световните лидери обсъждат рисковете от изкуствения интелект

Лондон е хазаин на срещата на върха, на която се събират както специалисти по въпросите на изкуствения разсъдък , по този начин и международни водачи.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони и вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис са измежду присъстващите. Домакин на форума е английският министър председател Риши Сунак, който преди дни съобщи, че измежду водещите тематики ще бъде сигурността в сферата.

Полученият обект е „ еволюция в деяние “, твърди ученият Сам Кригман

Основна цел на срещата е да се намерят способи за гарантиране на безвредното потребление на изкуствения разсъдък по целия свят. Срещата се организира в Блечли - мястото, където по време на  Втората международна война английското разузнаване разрушава секретните кодове на нацистка Германия.

Снимка: bTV

Съединени американски щати и Китай утвърдиха взаимна декларация за нуждата от ръководство на евентуално „ пагубните “ опасности, подбудени от изкуствения разсъдък. Участието на двете страни се счита за решаващо, като се има поради техният статут на водещи в региона.

„ Тази премия е едно огромно самопризнание “, сподели доктор Марин Буков

Риши Сунак беше подложен на съществено рецензия за отправената покана към Китай. Общо 28 страни вземат участие във форума, измежду които Франция, Япония, Южна Корея и Саудитска Арабия.

В декларацията се показват евентуално „ пагубните “ опасности за киберсигурността, биотехнологиите и дезинформацията, както и опасения свързани с поверителността.

Колите-роботи могат да се употребяват непрекъснато

Конференцията  стартира с видео известие от крал Чарлз III, който сподели, че изкуственият разсъдък e „ не по-малко значимо от откриването на електричеството “.

Снимка: bTV

С интерес се чака през днешния ден взаимното изявление на премиера Риши Сунак и бизнесмена Илон Мъск, който също участва на форума.  Преди време Мъск съобщи, че изкуственият разсъдък може да докара до „ разрушение на цивилизацията “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР