Лондон е бил място с богата културна история. Град на

...
Лондон е бил място с богата културна история. Град на
Коментари Харесай

Британската империя и ролята на хазарта в историята й

Лондон е бил място с богата културна история. Град на митове, дом на кралицата и център на кралско и разнообразно завещание. Освен всичко това, Лондон е прочут център за хазартни занимания от епохи. Разбира се, в този момент има и отлични онлайн места за това. Например https://zalagania-online.com/registracija-obzor-betfair подсигурява безпроблемно преживяване за феновете на хазартни игри и по този метод притегля голям брои играчи.

След основаването на Лондон през 47 година сл. Хр., на британците не им лишава доста време да възприемат римските традиции, закони и вяра, в това число
залаганията и хазартните игри. Въпреки че е механически неразрешено от римското право, хората от всички прослойки обичат да залагат. Най-популярните от тях са игрите със зарове. През 410 година сл. Хр. Римската империя пада и Лондон навлиза в тъмните епохи.

Малко се знае за Лондон през интервала преди Средновековието, само че по времето на кръстоносните походи през 12-ти и 13-ти век в Англия стартира да се появява известна игра със зарове. Днес нейн правоприемник е “крапс ”, позната в
казината по целия свят. До късното Средновековие, тъкмо преди искрата на Ренесанса, картите за игра стават известни в огромна част от Европа заради изобретяването на печатната преса.

Представен на британците от французите,
хазарта с карти за игра, се популяризира като горски пожар. Въпреки това той става толкоз известен, че по времето на Тюдорите крал Хенри VIII не разрешава хазарта в цяла Англия, потвърждавайки, че отвлича вниманието на бойците му от отговорностите им. Иронията е, че самият крал Хенри е бил върл комарджия, като игрите ще останат законни единствено за богатите. Традиционно се знае, че аристокрацията залага благосъстоянията си на всичко – от конни надбягвания през ловни събития до борби с петли.

Въпреки това, като всяка „ добра “ монархия, Британската империя е ориентирана към агресия. Забавно е, че личната щерка на крал Хенри, кралица Елизабет I, позволява първата национална
лотария на Англия през 1569 година Вече елементарните хора могат да вземат участие, с цел да завоюват джакпоти, първият от които възлиза на 5,000 тогавашни паунда. Невероятно, джакпотът включва и имунитет от арест за дребни закононарушения на спечелилия.

Новосформираната
лотария оказа помощ за набиране на данъчни доходи и се оказа доста сполучлива. Крал Джеймс и крал Чарлз I употребяват лотарията, с цел да финансират всичко – от водоснабдяването на Лондон до експедициите на компанията Вирджиния, която сътвори първите колониални селища в Северна Америка. Доказателство, че хазартът в Англия е оказал голямо въздействие освен върху Лондон, само че и върху самата империя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР