Лом води активна борба с комарите. Първото наземно третиране срещу

...
Лом води активна борба с комарите. Първото наземно третиране срещу
Коментари Харесай

В Лом пръскат срещу комари и със самолет

Лом води дейна битка с комарите. Първото наземно отнасяне против насекомите на територията на общината се организира в нощта на 1 против 2 май. Бяха обработени всички зелени площи в града, местностите „ Садовете “, „ Горни и Долни Бахчи “, както и селата на територията на общината.
В борбата с жилещите кръвопийци е планувано и авиационно отнасяне на зелените територии към реките Дунав и Лом, което ще се извърши денем на 3 или 4 май при подобаващи меторологични условия.
Предвидени са най-малко още две пръскания против комари, като за първото, което бе осъществено, както и за идните, са обезпечени 36 000 лева от общинския бюджет.
Срещу кърлежи ще бъдат третирани всички зелени площи, в това число учебни заведения, детски градини и обществени центрове. За активността "Канална дератизация, дезинсекция, дератизация и дезакаризация против насекоми и гризачи в детските градини, детски ясли, общински обществени центрове, прилежащите им територии и тревните площи на община Лом за 2018 година " от общинския бюджет са обезпечени 10 000 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР