Локомотив Пловдив разгроми с 4:0 Ботев Враца в последен мач

...
Локомотив Пловдив разгроми с 4:0 Ботев Враца в последен мач
Коментари Харесай

Локо Пловдив оглави efbet Лига

Локомотив Пловдив разгроми с 4:0 Ботев Враца в финален мач от третия кръг в родната efbet Лига и поведе в класирането на българския шампионат.

Хорхе Сегура даде звук за триумфа на „ черно-белите “ с откриващ гол в 22-ата минута, а пет по-късно Георги Минчев наново отвори головата си сметка с екипа на пловдивчани.

През второто полувреме Ангел Лясков беше изпъден с червен картон в 65-ата минута поради фал против Браян Переа, само че в 81-ата Бабакар Дион повиши в допълнение преднината за своя отбор. В добавеното време юношата Петър Андреев вкара своя първи гол с екипа на родния си отбор, с цел да оформи крайното 4:0 на „ Лаута “.

Те направиха по този начин, че отборът на Александър Тунчев поведе колоната в родното състезание и тимът към този момент има седем пункта, колкото и втория Черно море, но отборът от Варна е с по-лоши индикатори. Ботев Враца остана 11-и с три точки.

Домакините започнаха по-дейно срещата при семейството си на врачани, но огромни обстановки пред вратата на Краси Костов нямаше и стражът на врачани не правеше някакви съществени намеси. Четвърт час след старта на срещата Матеус да Силва центрира точно в наказателното поле на госта, а Георги Минчев се оправи с Мартин Кавадански при въздушното единоборство и насочи топката към вратата на Ботев Враца, където Костов избави.

В 21-ата Бабакар Дион отигра чудесно свободен удар със заучено и пусна пас по земя към Джовани Бариани. Той стреля от придвижване от границата на наказателното поле, само че Спас Георгиев блокира топката и тя излезе в корнер. След осъществяването му защитата на Ботев Враца работи много едва при центрирането, а Хорхе Сегура с пета от близко вкара топката в гостуващата врата за 1:0.
Домакините заиграха с въодушевление след първия си гол и малко след него вкараха втори подобен в 27-ата минута. Дойде дълъг пас от половината на „ смърфовете “ от Димитър Илиев, а Бабакар Дион се пребори с Момичл Цветанов във въздуха и продължи към Георги Минчев.
Нападателят стреля с десния крайник и прати топката сред краката на Красимир Костов за 2:0.

Локо продължи да владее повече топката, до момента в който врачани мъчно се ориентираха в ситуацията на „ Лаута “ и не можеха да затруднят вратата на Динко Хоркаш. „ Черно-белите “ опитваха набези по двата фланга, само че след втория гол нямаха необикновен квалитет. В 49-ата Луис Фелипе направи кошмарна неточност в отбрана, само че някогашният нападател на литовския Ауба не очакваше сходен процес на събитията и се провали в изстрела си.

След час игра Момчил Цветанов пусна вляво за Даниел Генов. Той, от своя страна, отстрани с финт Хорхе Сегура и стреля по диагонала, само че не съумя да откри очертанията на вратата, защитавана от Хоркаш – навън. В 66-ата Матеус да Силва и Евандро комбинираха вдясно, а първият насочи мощен удар, който беше блокиран и отиде в ъглов удар.

Секунди по-късно пък Браян Переа беше изведен с дълъг пас зад защитата на Локо Пловдив и овладя топката, след което влезе в контакт с Ангел Лясков. Переа падна на тревата пред наказателното поле на „ смърфовете “, а реферът Ненков изгони от игра крайния защитник.

Девет минути преди края на постоянното време резервата Алфа Конте даде умел пас, който изведе Бабакар Дион, а Цветанов не можа да му противодейства. Последва обмислен удар от Дион, който не остави шансове на Костов – 3:0.

В последната минута от постоянното време Браян Переа се пребори с Хорхе Сегура в наказателното поле на пловдивчани и се обърна, след което последва удар след завъртане, само че Хоркаш се намеси класно в тази ситуция. В добавеното време на срещата удар на Красимир Тодоров от междинна отдалеченост отиде над напречната греда на Локо Пловдив.

В края на срещата врачани пробваха напън по отношение на своя конкурент, само че той беше прекомерно късен, а също така, нямаше и триумф пред вратата на Динко Хоркаш.    Резервата и младеж на Локо Пловдив – Петър Андреев, означи първия си гол в елита на България, откакто пресира съществено вратаря Костов. Той не работи бързо и Андреев му открадна топката, след което младият футболист се ориентира бързо, с цел да прати кълбото за четвърти път във врачанската врата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР