Локо (Сф) записа изключително драматична победа над Спартак (Варна) с

...
Локо (Сф) записа изключително драматична победа над Спартак (Варна) с
Коментари Харесай

Локо ликува след гол в 102-ата минута от дузпа

Локо (Сф) записа извънредно трагична победа над Спартак (Варна) с 3:2 във втория дуел от съботната стратегия на осмия кръг в родната efbet Лига. Димитър Митков откри в 25-ата, само че Румен Руменов изравни пет минути по-късно. Антонио Вутов даде нов задатък на " железничарите " в 44-ата минута, а Божидар Васев възвърне равенството за повторно в 51-ата минута. Успехът за " железничарите " донесе още веднъж Митков, който беше прецизен от дузпа в 102-ата минута на дуела.

Победата е още по-специална за столичани, които изиграха първия си мач на осветяване на личния си стадион в квартал " Надежда ". Срещата предложи доста страсти, откакто домакините повеждаха в резултата на два пъти, само че " соколите " не се предадоха и в дебюта на Тодор Киселичков отпред можеха да измъкнат скъпа точка. Точно в последните секунди обаче настъпи цялостната драма на стадион " Локомотив ", предава gong.bg.

В седмата минута от добавеното време гостите проведоха скоростна контраофанзива, при която Ивей Ромееш напредна на скорост от своята половина, мина около футболист на Локомотив и изведе Илкер Будинов вдясно в наказателното поле, който стреля мигновено, само че Александър Любенов съкрати ъгъла бързо и направи доста значимо избавяне. В ответната офанзива пък се стигна до дузпа в интерес на домакините. Любенов изрита топката в предни позиции, където Димитър Митков я овладя отляво в наказателното поле и бе съборен от Дичевски.

Първоначално съдията даде знак играта да продължи, само че след това беше извикан да прегледа обстановката със системата ВАР и отсъди углавен удар. Зад топката застана Митков, който не трепна и донесе успеха на своя отбор за крайното 3:2 в 102-ата минута.

Осми кръг на efbet Лига
Ботев (Пд) – Септември 3:1
Берое - Локо (Пд) 2:0
Арда 1924 - Славия 1:0
Локо (Сф) - Спартак (Варна) 3:2

Днес
18:45 ч: Хебър 1918 (Пазарджик) - Пирин (Бл) /Диема спорт/
21:00 ч: Ботев (Вр) - Левски /Диема спорт/

В понеделник
18:00 ч: Черно море - Лудогорец /Диема спорт/
20:30 ч: ЦСКА (София) - ФК ЦСКА 1948 (София) /Диема спорт/
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР