Локдаунът е недостатъчен у нас и ние трябва да говорим

...
Локдаунът е недостатъчен у нас и ние трябва да говорим
Коментари Харесай

Соломон Паси: Изборите в САЩ озвериха путинофилите

Локдаунът е непълен у нас и ние би трябвало да приказваме за военизирано или военно състояние, което да контролира публичните настоения. За това настоя някогашният външен министър Соломон Паси пред Българска национална телевизия за европейските несгоди с имунизациите и разпространяването на COVID-19.

Той реторично запита по кое време България е била добре с разпространяването на ковид и даде образец, че в самото начало в битката с епидемията министър председателят Бойко Борисов се държал като пожарникар в опита си да загаси пожара. " В момента, в който държавното управление стартира да се държи като Дядо Коледа - който каквото му изиска да даде, е тогава нещата отидоха на кино и вдигнахме смърността до небесата ", акцентира Соломон Паси.

Бившият външен министър предизвести, че в случай че държавното управление разчита единствено на имунизацията на " Астра Зенека ", защото тя е една общоевропейска злополука, може да попаднем в нов доста огромен капан. Според него Израел се оправят добре, тъй като постоянно са воювали, и сега също са на война.

Паси прикани, че би трябвало да имаме взаимност с хората, които изнемогват, само че те би трябвало да бъдат подпомагани, а не необятно да отварят порти.

Соломон Паси съобщи, че би трябвало да си зададем въпроса дали вирусът е битка с вятърни мелници или действителна война. " Това е война с действителен съперник и НАТО не е квалифициран за тази война ", посочи той и добави че за тази война би трябвало да се употребяват военни термини.

Паси разяснява и острата реакция на съветското посолство против американската задача в България. Повод за реакцията на Москва бе изявление на съветничката на посолството на Съединени американски щати по въпросите на върховенството на закона Джесика Ким. През седмицата тя взе участие в полемика, проведена от Атлантическия клуб, в която приказва за проблемите в българската правосъдна система и корупцията.

" С американското посолство дискутираме висшия пилотаж на демокрацията, а не си приказваме да се тровим с новичок или нещо друго ", съобщи Соломон Паси.

" Изборите в Съединени американски щати озвериха путинофилите и в България, и по света. В момента сме очевидци на нервни реакции и съм изплашен, че съветското посолство може да се загрижи за правовия ред и върховенството на закона у нас. Руската страна по всякакъв начин желае да отвлече вниманието от Навални ", сподели още Соломон Паси

Според него сделката сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин е добра в дълготраен проект за Запада. " Байдън и Путин се схванаха за нуклеарната договорка, само че в дълготраен проект не считам, че това е в услуга на Запада. В същия миг Китай остава встрани, а той е евентуалният производител на нови атомни оръжия и предстоящ съдружник на Русия в битката със Запада ", предизвести някогашният външен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР