"Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за

...
"Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за
Коментари Харесай

Румен Радев: Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори. Ортаци са

"Логично е партията на господин Пеевски да поддържа Борисов за президентските изори. Те са както знаете ортаци в бизнеса и политиката. Още повече господин Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който поздрави конференцията на Движение за права и свободи. Но аз мисля, че гласоподавателите на Движение за права и свободи са свободни български жители. Сигурно ще се замислят защо отиват гласовете им ", съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след освещаване на бойните флагове по случай Богоявление.
"Сега е времето за съвещания. Вие помните, че половин година хиляди българи стачкуваха за предварителни и почтени избори. Министър-председателят се криеше и протакаше, с цел да може той да провежда изборите. Сега приказва, че някой различен желае да ги отсрочва. Това е безсрамие. Мисля, че очевидно шеметните предизборни обиколки на премиера му пречат да се ориентира в същността на консултациите. И преди да приказва въобще за избори, министър председателят дължи отговор за най-високата смъртност в България от коронавирус.
Редно е и вие да го питате, в случай че можете да го видите за тази висока смъртност. Но задачата на консултациите не датата, а методът на осъществяване на изборите. Начинът на осъществяване се взема решение от Министерски съвет и от неговото парламентарно болшинство. Аз дефинирах, показах най-ранната дата, с цел да има организация в работата на институциите. До момента виждам единствено обещания. Не виждам законова, организационна и логистична подготвеност за тези избори.
За разлика от министър-председателят за мен е значимо и има значение по какъв начин ще се подсигурява здравето и конституционното право на вота на българите. За мен има значение успеваемостта на предизборната акция, която направи тъй че да изкара българите да гласоподават. За мен има значение по какъв начин ще гласоподават българите в чужбина. За първи път ние ще вършим избори по време на пандемия. Трябва да има ясни и съответни ограничения. Най-важното – да имаме доверие в здравните ограничения и изборния развой. Защото таман доверието дефинира да имаме законен парламент и стабилно държавно управление. Продължаваме с проекта за съвещания. Датата ще излезе с моя декрет до завършек на януари ", разяснява президентът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР