Лобирам за едно - за българската армия и за нейните

...
Лобирам за едно - за българската армия и за нейните
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Лобирам за едно - за българската армия и нейните бойни способности

Лобирам за едно - за българската войска и за нейните бойни качества. Това, което е добре за армията, е добре и за България. Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов отговори на журналистически въпрос в Народното събрание дали чака обвинявания в лобизъм по плановете за рационализация на армията поради посещаване на зам.-министъра на защитата в Швеция.

Няма никакъв лобизъм, тъй като когато има покана към Министерството на защитата, не може да приемеш една покана и да откажеш друга, съобщи министърът. Той уточни, че по процедурата за избор на реализатор вземат участие разнообразни страни. За самолетите са четири, за бронираната машина - четири-пет, за корабите ще бъдат седем или осем, това значи ли, че ние с половината Европейски Съюз и НАТО в границите на половин година, не би трябвало да поддържаме контакти, попита той. Аз съм лобирал и ще лобирам за това Българската войска и въоръжените ни сили да получат най-хубавото допустимо решение за тези три плана, добави той. Крайният период за подаване на предложения за самолетите е 1 октомври, 12.00 часа, напомни министърът.

Парламентът би трябвало да работи, в разговор се взема решение всичко, сподели Каракачанов по повод проблемите с кворума в Народното събрание последните два дни. Трябва да има разговор, не извиване на ръце, акцентира вицепремиерът. Той напомни, че е получил доста рецензии поради диалозите си с Корнелия Нинова по отношение на трите плана за рационализация на армията. "Добре ли беше, че опозицията поддържа трите плана, добре беше. Хайде стига сме си играли на ръководещи и съпротива и най-после страдат елементарните хора. Това, което е добре за България, би трябвало да се поддържа от всички, т.е. би трябвало да се търси консенсус ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР