Ливърпул победи Саутхемптън с 2:0 у дома в мач от

...
Ливърпул победи Саутхемптън с 2:0 у дома в мач от
Коментари Харесай

Ливърпул взе своето срещу Саутхемптън без да блести

Ливърпул победи Саутхемптън с 2:0 вкъщи в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Точни за " алените " бяха Садио Мане (31) и Тиаго Алкантара (90).

Така мърсисайдци събраха 57 точки и резервират шансове за класиране в Шампионската лига през идващия сезон. " Светците " са 16-и с 37 точки.

В 10-ата минута удар на Мане мина над вратата. В 19-ата минута се стигна до ново състояние пред Фрейзър Форстър. След дълготрайно разиграване топката стигна до Мохамед Салах във вратарското поле, само че ударът му от близко бе блокиран от стража.

При последвалия корнер удар с глава на Натаниел Филипс мина рисково около гредата. В 25-ата минута Жота проби и стреля, само че Форстър избави.
 Снимка 530049
Източник:

Две минути по-късно удар с глава на Вайналдум след центриране от корнер срещна гредата.

В 30-ата минута гостите сътвориха отлична опция за гол. Тела проби отдясно и подаде по земя за Че Адамс. Нападателят се озова очи в очи с Алисон, само че не съумя да го преодолее.

В ответната офанзива обаче домакините поведоха в резултата. Салах центрира за Садио Мане, който изпревари директния си надзирател и с глава порази вратата за 1:0.

В 39-ата минута рисков удар на Редмънд мина около вратата.

Инициативата при започване на второто полувреме беше за Ливърпул. В 50-ата минута удар на Жота от дребен ъгъл беше избавен от Форстър.
 Снимка 530051
Източник:

Последва мъртвило в играта и на двата тима. В 70-ата минута удар от воле на Ибрахима Диало бе избит от Алисон.

В 77-ата минута стражът на Ливърпул за малко да сбърка съдбовно. Алисон подари топката на Че Адамс, само че по-късно съумя да реагира добре и блокира изстрела на нападателя.

" Червените " стигнаха до втори гол в 90-ата минута. Тогава Фирмино лиши топката от бранител отляво и откри Тиаго. Халфът напредна и с удар от към 15 метра вкара за 2:0.
 Челси отсрочи празненствата на Манчестър Сити и направи поръчка за финала
Челси отсрочи празненствата на Манчестър Сити и направи поръчка за финала

" Сините " надделяха " жителите " с 2:1 като гости
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР