Ливърпул победи градския си съперник Евертън с 2:0. След победата

...
Ливърпул победи градския си съперник Евертън с 2:0. След победата
Коментари Харесай

Ливърпул взе дербито на Мърсисайд

Ливърпул победи градския си противник Евертън с 2:0. След успеха на Манчестър Сити и равенството сред Челси и Арсенал, отборът на Юрген Клоп остана на трета позиция.

Труден, само че изцяло предстоящ триумф за домакините с оглед освен на моментното положение на двата мърсисайдски клуба, а и на историята на това съревнование.

 Снимка: БГНЕС / EPA/PETER POWELL

Евертън завоюва самичък един път в последните 29 издания на това дерби, до момента в който триумфът за Ливърпул е четвърти в последните пет мача.

Със сигурност триумфът не бе от най-бляскавите и безапелационни за Ливърпул. В последна сметка обаче единственото значимо за отбора на Клоп бяха трите точки.

 Снимка: БГНЕС / EPA/PETER POWELL

Големият воин за Ливърпул за следващ път се споделяше Мохамед Салах. Египетския футболист означи и двете попадения за триумфа. Той откри 15 минути преди края от дузпа. В заключителните секунди оформи крайното 2:0, вкарвайки своето пето попадение в мърсисайдското дерби.

Трябва да отбележим, че Ливърпул игра съвсем час с човек повече. Причина за това бе, че още през първата част опитният Ашли Йънг си изкара втори жълт картон за просрочен шпагат против Луис Диас.

 Снимка: БГНЕС / EPA/PETER POWELL

Реферът бе безапелационен в решението си, само че той не прояви същата увереност в средата на втората част, когато в сходна обстановка се оказа Ибрахима Конате от Ливърпул.

Бранителят към този момент имаше жълт картон и направи катеогирчно нарушаване, след което обаче реферът не го изгони, а Юрген Клоп незабавно побърза да смени Конате, преди да е станало прекомерно късно.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР